Dagje weg

Wat te doen in Kampen

 • Leestijd 5 minuten
 • 7853 x bekeken

Zeg je veelzijdige Hanzestad, dan zeg je Kampen! Er is altijd wel wat te doen in Kampen. Van historie, horecagelegenheden en natuur: hieronder lees je wat de mooiste plekjes zijn. Veel plezier in deze hartelijke Hanzestad!

 1. 10

  Varen met de Veerman van Kampen

  De scheepsvaart heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de (Hanze) geschiedenis van Kampen. Dus wat kun je nou beter doen dan Kampen vanaf het water ontdekken? Stap aan boord van de Veerman van Kampen en maak een rondvaart door de omgeving van Kampen. Bijna dagelijks zijn er leuke tochtjes te boeken, onder andere de Sunset Cruise, het Rondje Kattegat of de River Cruise. Aan boord is voldoende ruimte en voor een hapje en drankje wordt gezorgd!

 2. 9

  Lekker eten in Kampen

  Wat te doen in Kampen? Lekker eten! Als je van lekker eten houdt, is Kampen namelijk een hemelse plek. Deze smakelijke Hanzestad telt tal van goede adresjes, waar je heerlijk kunt eten. Onze favoriete restaurants in Kampen zijn De Bottermarck, De Bastaard en Lunchroom Nonna.

 3. 8

  Bezoek een museum

  Dat Kampen een historierijke stad is, zie je meteen wanneer je door de straten wandelt. Naast de vele monumenten kun je meer over de geschiedenis van de stad leren in een van de musea in Kampen. Neem bijvoorbeeld Het Stedelijk Museum. Dit museum bevindt zich in het voormalige Raadhuis van kampen en laat je kennis maken met de historie van de stad aan de hand van verschillende thema's. Een bijzondere plek rijk aan bijzondere verhalen! Verder zijn ook het Ikonenmuseum en Museumboerderij Erf 29 echte aanraders. Kortom: er is voor iedereen wat te doen in Kampen!

 4. 7

  Bewonder alle bezienswaardigheden Kampen

  Kampen telt meer dan 500(!) monumenten die de geschiedenis van de stad waarborgen. Het begint al, wanneer je de stad binnengaat. Vanaf de oever van de IJssel heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Kampen. De Nieuwe Toren pronkt hier bovenuit. Andere bezienswaardigheden van Kampen die je niet wilt missen, zijn de oude haven, de Buitenkerk en het oude stadhuis. En niet te vergeten: de 3 stadspoorten van de Hanzestad die nog helemaal intact zijn!

 5. 6

  Proef en ervaar het middeleeuwse bier

  Als je benieuwd bent wat er te doen is in Kampen voor jou en je vrienden, zit je hier goed. Lusten jullie wel een glaasje bier? Dan is het Biermuseum Kampen een niet te missen plek. In de middeleeuwen was bier een van de populairste drankjes. Iedereen, ook kinderen, dronk bier aangezien dit niet alleen lekkerder, maar ook gezonder was dan het IJsselwater. Bij het Biermuseum Kampen leer alles over de geschiedenis van het middeleeuwse bier en krijg je de kans om een bierproeverij bij te wonen. Dit is dé plek, waar je Kamper Trots kunt proeven en bovenal ervaren. Proost!

 6. 5

  Stadswandeling Kampen

  Ook op een zonnige dag is er van alles te doen in Kampen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling met een ervaren gids door de historische binnenstad van Kampen. Doordat de stad meer dan 500 monumenten telt, lijkt het bijna alsof je door een openlucht museum wandelt. Een lust voor het oog! De stadwandeling begint iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 14:00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Meld je van te voren wel even aan! Als je de stad liever op eigen houtje verkent, kun je kiezen voor de Hanzestadswandeling, de highlightsroute van Kampen of de Ambachtelijke Wandelroute. Meer informatie is te verkrijgen bij de Tourist Info Points in Kampen. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking!

 7. 4

  Insider tip: wandel door de binnentuinen van Kampen

  Een verborgen hotspot van Kampen zijn de binnentuinen. Geniet op een bankje in de binnentuinen van Margaretha of wandel door het Hof van Breda. Deze rustgevende plek is voor zowel jong als oud een plek waar je heerlijk kunt vertoeven. Toe aan een drankje? In de binnentuin van Margaretha is restaurant MaGreet gevestigd. Foto: Kampen Tourist Info

 8. 3

  Stap op de fiets in Kampen

  Niet alleen Kampen zelf, maar ook de nabije omgeving is een bezoekje waard. Stap op de fiets en ontdek de prachtige groene omgeving. Populaire fietsroutes rondom Kampen zijn bijvoorbeeld Hanzerondje Kampen en IJsseldata - Mastenbroek

  Of maak een fietstocht van Kampen naar Zalk, steek over met het bekende pontje 'het Zalkerveer' en drink een heerlijk kopje koffie met lekkers op het terras. Vervolgens fiets je langs de IJssel, via Wilsum, weer terug naar Kampen. Altijd wat te doen in Kampen voor de actievelingen onder ons!

 9. 2

  Kijk omhoog en ontdek vele verborgen pareltjes!

  Met opgeheven hoofd door Kampen wandelen levert prachtige plaatjes op. Vergeet daarom niet om goed om je heen en boven je te kijken, wanneer je door de binnenstad van Kampen loopt. Ontdek de vele historische panden, bekijk de unieke muurschilderingen en laat je verrassen door de mooie steegjes en doorkijkjes. De Houtzagerssteeg en de Marktgang zijn ook echte must-visits!

 10. 1

  Bezoek Erf-1 op het Kampereiland

  Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je boerderij Erf-1. Het erf waarop de boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 en is het éérste en oudste erf van Kampereiland. Je koopt er de lekkerste boerderijzuivel en heerlijk vlees. Spring op de fiets en ontdek de natuurlijke omgeving van Kampen! Reis je met een camper langs de Hanzesteden en wil je in Kampen verblijven? Overnacht dan op camperplaats Erf-1. Je zult heerlijk slapen, midden in de natuur en tussen alle koetjes, kalfjes en kippen. Dat is nog eens uniek overnachten! Fotocredits: Erf1