Dagje weg

Hier moet je zijn in Kampen

 • Leestijd 3 minuten
 • 5167 x bekeken

Welkom in Kampen! We kunnen elkaar in Kampen iets meer ruimte geven en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Hieronder een overzicht van allerlei leuke dingen die je in deze Hanzestad 'op gepaste afstand' kunt ondernemen. Veel plezier in deze hartelijke Hanzestad!

 1. 10

  Thuis ook lekker eten!

  In deze hartelijke Hanzestad hebben ondernemers de handen uit de mouwen gestoken en zijn ze je graag van dienst. De restaurants in Kampen en de winkels die producten thuis bezorgen vind je op bezorgeninkampen.nl

 2. 9

  Varen met de Veerman van Kampen

  Geniet aan boord van de Veerman van Kampen en ontdek Kampen en omgeving vanaf het water. Bijna dagelijks zijn er leuke tochtjes te boeken, onder andere de Sunset Cruise, het Rondje Kattegat of de River Cruise. Aan boord is voldoende ruimte en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd!

 3. 8

  Bezoek een museum

  Het Stedelijk Museum en het Ikonenmuseum zijn weer geopend. De deuren staan wagenwijd open op vrijdag en zaterdag. Het Stedelijk Museum is vanaf 9 juni van dinsdag t/m zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Wil je een museum bezoeken? Reserveer dan vooraf zodat er voldoende afstand blijft tussen de bezoekers.

 4. 7

  Stadswandeling Kampen

  Maak een stadswandeling met een ervaren gids door de historische binnenstad van Kampen. Iedere vrijdag om 14.00 uur, iedere zaterdag 12.00 en 14.00 uur en iedere zondag om 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en start bij De Stadskazerne aan het Van Heutszplein. Er kunnen momenteel maximaal 10 personen mee. Bij meerdere aanmeldingen starten er ook meerdere stadswandelingen.

 5. 6

  Insider tip: wandel door de binnentuinen van Kampen

  Geniet op een bankje in de binnentuinen van Margaretha of het Hof van Breda. In de binnentuin van Margaretha is restaurant MaGreet gevestigd waar het in de zomer heerlijk vertoeven is op het terras.
  Foto: Kampen Tourist Info

 6. 5

  Fiets of wandel naar 'Theehuis het Zalkerveer'

  Dit is zo leuk! Maak een fietstocht van Kampen naar Zalk, steek over met het bekende pontje 'het Zalkerveer' en drink een heerlijk kopje koffie met lekkers (of wat anders natuurlijk) op het terras. Vervolgens fiets je langs de IJssel, via Wilsum, weer terug naar Kampen.

 7. 4

  Kijk omhoog en ontdek vele verborgen pareltjes!

  Met opgeheven hoofd door Kampen wandelen levert prachtige plaatjes op. Ontdek de vele historische panden, bekijk de unieke muurschilderingen en laat je verrassen door de mooie steegjes en doorkijkjes. Vergeet de Houtzagerssteeg en de Marktgang niet!

 8. 3

  Highlights route

  Wil je Kampen op eigen houtje ontdekken? Dat kan! Download en print deze mooie route langs alle highlights in de historische binnenstad. Of ga even langs bij het Tourist Info punt en haal de route daar.

 9. 2

  Bezoek Erf-1 op het Kampereiland

  Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je boerderij Erf-1. Het erf waarop de boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 en is het éérste en oudste erf van Kampereiland. Je koopt er de lekkerste boerderijzuivel en heerlijk vlees. Spring op de fiets en ontdek de natuurlijke omgeving van Kampen! Fotocredits: Erf1

 10. 1

  Er is nog veel meer (coronaproof) te beleven

  ...interessante ecotours, een rondleiding op de Koggewerf, gezellig winkelen, een terrasje pakken of een themawandeling maken met Kampen and Beyond...Kijk op www.visitkampen.nl voor een actueel overzicht van alles wat er te doen is.