Stedentrips

Een corona proof bezoek aan Kampen? There's an app for that!

  • Leestijd 3 minuten
  • 6544 x bekeken

Hanzestad Kampen is erg geliefd bij toeristen. Het heeft dan ook heel wat troeven in handen om zijn bezoekers te boeien. Zo beschikt Kampen als één van de historische hanzesteden over een binnenstad met talrijke monumenten. Je vindt in Kampen ook tal van gezellige plekjes waar het leuk toeven is. Omdat door de corona crisis buitenlands reizen flink bemoeilijkt is, worden er dit jaar nog meer inlandse toeristen verwacht. Voor Kampen staat de gezondheid van haar bezoekers nu meer dan ooit centraal. Daarom is er een corona proof app ontwikkeld, die je veilig door je verblijf heen gidst!

Wandelroutes

Eerst en vooral kan je in de app een waaier aan wandel- en zoekroutes vinden. En doordat er zoveel routes zijn, wordt de spreiding van de bezoekers automatisch bevorderd. Er zijn heel wat leuke wandelingen uitgestippeld. Zo kan wie graag zijn instagram account voedt met selfies uit Kampen, niet naast de ‘Selfieroute’. Wie liever wat opsteekt over oude ambachten, kiest voor de ’route langs authentieke en levendige ambachten’. Wie dan weer graag puzzelt, kan gaan voor de speurroute door het frisse stadspark. En de rijke geschiedenis van de hanzesteden vind je terug in de ‘Kom eens kijken’-route. Alle wandelingen zijn interactief. Je steekt onderweg leuke weetjes op en je kan je opgebouwde kennis testen!

Voordeel halen uit de app

De Kampen stadsgids app biedt ook een overzicht van alle Kampense winkels. Zo weet je steeds waar je terecht kunt voor je specifieke boodschap. Ben je op zoek naar een gezellig restaurant of leuke kroeg? Ook die vind je feilloos via de app. Hou de app zeker goed in de gaten, want er zullen af en toe kortingcoupons aangeboden worden voor diverse winkeliers. Zo wordt jouw shopping of etentje in Kampen nog voordeliger! En dankzij de app kan je ook korting ontvangen op talrijke excursies. Zo zal je kortingen kunnen scoren voor vaartochtjes, huurfietsen of andere activiteiten.

Stadsbrug Kampen
Stadsbrug Kampen

Evenementenkalender

Helaas zorgde de corona crisis voor een annulering van heel wat evenementen. Maar geen nood, Kampen biedt in de komende maanden nog heel wat leuke festiviteiten. Ook hier wordt rekening gehouden met het welzijn van de Kampense bezoekers. Om druktespreiding in de hand te werken, worden immers heel wat activiteiten gepland op momenten waar het traditioneel iets rustiger is in Kampen. Check dus zeker de evenementenkalender in de app voor een leuk evenement tijdens jouw bezoek. Het Dweilorkestenfestival begin september is alvast een aanrader!

Alle wandelingen zijn interactief!

Kom je binnenkort naar Kampen? Neem dan zeker een kijkje op de website of beter nog, download de Kampen stadsgids app voor alle nodige info. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play. En zoals hierboven duidelijk werd, ben je dankzij de app verzekerd van een boeiend, voordelig en corona proof verblijf in Hanzestad Kampen!