Dagje weg

6 Activiteiten rondom Pasen 2023 in de Hanzesteden

 • Leestijd 3 minuten
 • 5759 x bekeken

Tijdens Pasen, dit jaar valt het op 9 en 10 april, is er enorm veel leuks te doen in de historische Hanzesteden. Wij hebben voor jou de mooiste evenementen en bezienswaardigheden uitgezocht! Van paasmarkten tot unieke musea er is voor ieder wat wils.

 1. 5

  Goede vrijdagmarkt Deventer

  Tijdens Goede Vrijdag, dit jaar op 7 april, vind je in Deventer één van de oudste en grootste jaarmarkten in het Oosten van Nederland met ruim 350 kramen. Struin heerlijk langs de kramen met antiek, boeken, sieraden en meer. Misschien vind jij wel precies wat je altijd al zocht!

  Datum: vrijdag 7 april 2023.

 2. 4

  (Culturele) Zondag Doesburg

  Dé Culturele zondag is elke eerste zondag van de maand, dus op 2 april. Maar een weekendje cultuur snuiven in Doesburg kan natuurlijk altijd! Met Pasen is er genoeg leuks te doen in Doesburg, zoals Torenbeklimming , een stadswandeling door Doesburg en exposities.

  Op 2e Paasdag, maandag 10 april kun je de Trots markt bezoeken, met standhouders vol passie!

 3. 3

  Jaarmarkt 'De Heugte' in Kampen

  Al eeuwenlang wordt er in Kampen jaarlijks een grote markt gehouden. Dit gaat zelfs terug tot aan de veertiende eeuw en ook toen al werd deze markt De Heugte genoemd. Inmiddels heeft de markt zich ontwikkeld tot dé hotspot van Kampen tijdens het Paasweekend. Lekker struinen langs de vele kramen en snoepen van de lekkernijen. Heerlijk ouderwets shoppen...

  Datum: maandag 10 april 2023.

 4. 2

  Bezoek aan vissersstad Elburg

  Elburg is erg charmant door de mooie haven en middeleeuwse stadspoort. Dat Elburg een vissersstad was, zie je terug in de ambachten. In deze hanzestad vind je bijvoorbeeld nog een smederij en een touwslager. Ook in het Bottermuseum is de rijke historie van Elburg als vissersstad goed terug te zien.

  Maar ook in de stad zelf is die visserij geschiedenis goed terug te zien. Buiten op straat, maar ook binnen, in oude cafés, winkels of restaurants.

  Met een prachtige stadswandeling in Elburg ontdek je de stad op haar best. Verdwalen zul je niet doen want door de (bijna) vierkant vorm is Elburg enorm overzichtelijk.

 5. 1

  Culinair genieten in Harderwijk

  Hanzestad Harderwijk is een stad met sterrenstatus. Plof neer op een terras of kies een tafeltje in één van de gezellige restaurants.

  Deftig dineren bij het tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje of hip happen en relaxen bij strandtent Walhalla. Er is voor ieder wat wils! Eén ding is zeker: in Harderwijk weten ze wat lekker eten is.