Dagje weg

Winters genieten in de Hanzesteden

  • Leestijd 2 minuten
  • 12466 x bekeken

De decembermaand is de meest magische maand van het jaar, en moét je absoluut de deur uit. Er zijn zo veel leuke dingen te doen. Díe gezellige, knusse sfeer kom je in geen enkele andere periode van het jaar tegen. Wil je optimaal genieten van de authentieke, winterse ambiance? Dan mag een bezoek aan een van de Hanzesteden niet ontbreken. Ben je benieuwd wat er in december 2022 allemaal te doen is? Lees dan snel verder!

*Evenementen onder voorbehoud i.v.m. geldende coronaregels.

Shoppen op een van de vele kerstmarkten

Je vindt ze in alle soorten en maten in de laatste maand van het jaar: kerstmarkten. Er is een ruim aanbod van deze markten, en ze worden altijd druk bezocht. En niet gek, want het is er zo gezellig! Kun je er ook niet genoeg van krijgen? Dan zit je goed in Hattem. Drink een glaasje glühwein of start je zoektocht naar kerstcadeautjes op Winterfestijn Hattem.

Wil je niet alleen eten, drinken en winkelen? Vier dan Kerst in Oud Kampen. Hier vindt op 10 en 11 december 2022 weer het openlucht theaterfestival plaats. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Terug in de tijd

Op 9 en 10 december duik je het verleden in met mooie theater- en dansoptredens tijdens het Kerstevent Belevingstheater in Harderwijk en krijg een beeld van de oorsprong van de Kerstgedachte.

In 2022 kunnen bezoekers op 10 en 11 december genieten van Dickens sferen en activiteiten in het Bergkwartier. In deze twee dagen komen de personages uit de welbekende boeken tot leven. Niet alleen de hoofdpersonages als Oliver Twist, maar letterlijk álle figuren.

Bewonder prachtige ijssculpturen

Wauw! Je zult waarschijnlijk niet snel meer zoiets moois zien als bij IJsbeelden Festival Zwolle. ’s Werelds beste ijskunstenaars maken de mooiste creaties van maar liefst 275.000 kilogram ijs én 275.000 kilogram sneeuw. Het wordt allemaal nog magischer door de toevoeging van licht, geluid en projecties.

Een magisch winterdecor

Kerstmarkten, ijssculpturen, sprookjesfiguren en boekenpersonages. Je komt het allemaal tegen in de Hanzesteden. Maar laten we ook de historie van deze steden niet vergeten. Op 9 en 10 december 2022 kun je ruim 100 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1900 tijdens Winter in de vesting in Elburg. Bewonder de klederdracht uit die tijd, maak een ritje in een heuse stoomtrein, aanschouw de diverse voorstellingen én neem vooral de heerlijke, gezellige sfeer in je op!

Bekijk hier onze agenda