Stedentrips

Kom in het hemelvaartweekend naar Zwolle!

  • Leestijd 3 minuten
  • 1700 x bekeken

Wat te doen met hemelvaart in de Hanzesteden? Kom naar Zwolle! Want deze prachtige oude Hanzestad biedt alles voor liefhebbers van cultuur, natuur en historie. Breng tijdens het hemelvaartweekend een bezoek aan Museum de Fundatie. Of haal je culturele hart op bij boekhandel Waanders in de Broeren. In deze oude kerk is het heerlijk struinen door de kasten met duizenden boeken.

Ontdek en proef met hemelvaart Zwolle

Ga tijdens het hemelvaartweekend mee met de Hanzestadwandeling en ontdek de mooiste verhalen achter de historische gevels van de Zwolse binnenstad. Of spring op de fiets en doe Het Hanzerondje Kampen-Zwolle, de route langs de Hanzesteden Kampen en Zwolle. Ook culinair is met hemelvaart Zwolle een stad voor fijnproevers. Ga chique dineren bij De Librije, het sterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse Boer of kies voor één van de sfeervolle restaurantjes aan de Nieuwe Markt. Nog trek is een borrel? Bij Het Refter, in één van de oudste gebouwen van de stad, heb je keuze uit meer dan 200 speciaalbieren en wijnen!

Uitrusten in het Zwolse verleden

Blijf slapen in de oude binnenstad. In B&B en rijksmonument De Pelsertoren, één van de laatste overgebleven torens van de oude Zwolse stadsmuur. Of droom weg in het Hanze Hotel, gebouwd op de fundamenten van de oude toegangspoort van de stad. Ben je meer een buitenmens? Ga dan kamperen aan de rand van Zwolle, in de prachtige natuur aan de Overijsselse Vecht. Uitgerust ontwaakt? Bezichtig dan met hemelvaart Hanzestad Kampen of Hasselt.

Historie aan de IJssel

Bezoek met hemelvaart Hanzestad Kampen, het gezellige plaatsje aan de oevers van de IJssel. Ga even terug in de tijd en struin door de middeleeuwse straatjes vol ambachtelijk bedrijvigheid. De kleine stad staat bol van de historie. Zo zijn er wel van vijfhonderd rijksmonumenten, musea en andere bezienswaardigheden te vinden. Lekker eten kun je er ook. In de gezellige cafés en restaurants proef je alle smaken van deze oude havenstad.

Waterstad in een groen hart

Midden in de natuur, in regio IJsseldelta, ligt de Hanzestad Hasselt. Dat maakt niet alleen de stad zelf, maar ook de omgeving een bezoek waard. Je kunt er heerlijk eten, wandelen, fietsen en zelfs varen. Het natuurschoon is er rijk aan gevarieerde flora en fauna. Ga ook mee met de stadswandeling door Hasselt en hoor de verhalen over de monumentale Stenendijk, vestingwerken, grachten, stadspoorten, kalkovens en alle andere hoogtepunten van deze waterstad.

Nog meer tips voor tijdens Hemelvaart?