Stedentrips

Hemelvaart in de Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem

  • Leestijd 3 minuten
  • 565 x bekeken

Heb je al besloten wat je dit Hemelvaartsweekend gaat doen? Voor wie op zoek is naar een prachtige bestemming in eigen land zijn de hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem een aanrader. In dit mooie stukje Nederland met historie, gezelligheid en de schitterende omgeving zal je gegarandeerd heerlijk kunnen ontspannen.

Handelsverbond

De Nederlandse hanzesteden waren ooit onderdeel van een internationaal handelsverbond: over het water werden handelsgoederen door Europa verspreid. De welvaart die dit bracht, is nog altijd terug te vinden in de steden langs de IJssel. Zelf heb ik een partner die veel gereisd heeft voor zijn werk en dus niet staat te juichen om voor het Hemelvaartsweekend de koffers weer te pakken. Toen ik voorstelde om met Hemelvaart Harderwijk aan te doen, zaten we gelukkig snel op één lijn. Samen hebben we dit gebied al vaker bezocht en dat is ons altijd goed bevallen. Lijkt het jou ook leuk om een Hanzestad te bezoeken? Of combineer ze alle drie en maak er zo een uitgebreide trip van.

Hemelvaart Harderwijk

Harderwijk is de grootste van de drie steden en beschikt over een keur aan monumenten, waarvan sommige uit de vroege Middeleeuwen dateren. Bijzonder zijn de speciaal uitgezette stadswandelingen, die je met of zonder gids kunt volgen. Op deze manier loop je langs de hoogtepunten van dit bijzondere stadje, zodat je deze Hemelvaart Harderwijk door en door kunt leren kennen. Zelf hebben we tevens een arrangement geboekt in het nabijgelegen welnesscentrum De Zwaluwhoeve om lekker bij te komen van de opgedane indrukken.

Hemelvaart Hattem

Voor wie deze Hemelvaart Hattem als bestemming kiest, doet er goed aan om een paar fietsen te huren en de bosachtige omgeving te verkennen. Meerdere hotels bieden elektrische huurfietsen aan. Je krijgt een uitgebreid lunchpakket mee en kunt op een gezonde manier tijdens Hemelvaart Hattem op de fiets beleven. Vergeet het fototoestel niet of steek je telefoon bij je: ongetwijfeld zie je voldoende mooie plaatjes die je wil vastleggen. Bijzonder is het om 's avonds tijdens het diner te genieten van originele gerechten uit de Hanzetijd. Meerdere restaurants hebben zulke traditionele streekgerechten op de kaart staan en maken gebruik van biologische ingrediënten uit de nabije omgeving.

Hemelvaart Elburg

Goede vrienden van ons deden vorig jaar met Hemelvaart Elburg aan met hun boot en hebben het daar nog vaak over. Dit pittoreske stadje heeft een prachtige haven, waar het vooral met mooi weer heerlijk toeven is. Je ziet een veelvoud aan bootjes aan je voorbij komen. Misschien boek je zelf een vaartocht om deze Hemelvaart Elburg en omgeving vanaf het water te bekijken. Bijzonder is het om te overnachten in een knusse plaggenhut. Ooit waren dit de woningen van arme landarbeiders, maar dit exemplaar is gelukkig van alle moderne gemakken voorzien. Je slaapt in een originele bedstee en mocht het 's avonds wat frisser zijn, dan steek je gewoon de houtkachel even aan. Hoe dan ook, ik weet zeker dat je er een heerlijk hemelvaartweekend van gaat maken. Veel plezier!

Wil je meer leuke Hemelvaart tips?

Bekijk alle tips voor een gezellig Hemelvaartweekend naar Zwolle, Kampen en Hasselt!

Lees de tips voor een leuke Hemelvaart in Deventer, Doesburg en Zutphen!