Dagje weg

Hemelvaart in de Hanzesteden Deventer, Doesburg en Zutphen

  • Leestijd 3 minuten
  • 750 x bekeken

De lente is weer begonnen en naast het doorbreken van een heerlijk zonnetje kunnen we ook weer genieten van langere dagen, de bloeiende natuur en natuurlijk een hoop vrije dagen die voor de deur staan! Het Hemelvaartweekend is uitermate geschikt om een leuk dagje of weekendje weg in eigen land te plannen. Nederland heeft met haar rijke historie en prachtige landschappen namelijk ontzettend veel te bieden als vakantieland.

De Hanzesteden: voor ieder wat wils

Een van de plekken waar je de rijke historie en prachtige landschappen van Nederland kunt ontdekken zijn de Hanzesteden. De Hanzesteden bestaan uit negen steden, allen gelegen aan het water. Of je nu zin hebt in een sportief, cultureel of ontspannend dagje of weekendje weg; de Hanzesteden bieden voor ieder wat wils. Uiteraard vind je in de Hanzesteden ook genoeg gezellige restaurantjes en een legio aan hotels, B&B’s, campings en Hanzelogies om te overnachten.

Ben je al enthousiast geworden over de Hanzesteden? Na het lezen van de volgende aanbevelingen zal je dat nog meer zijn!

Een sportief tripje rond de IJssel

Voor de sportievelingen onder ons is het is het bezoeken van de Hanzevallei een absolute aanrader. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige vallei en stop onderweg in een van de Hanzesteden voor een uitgebreide lunch. Fietsliefhebbers kunnen hun eigen fietsroute samenstellen langs de IJssel en op deze manier niet alleen de dijk en de prachtige rivier de IJssel bewonderen maar ook meerdere Hanzesteden bezichtigen.

Ben je moe geworden na al dat wandelen en fietsen? Sluit je dagje of weekendje dan af met een boottochtje over de IJssel. Kies bijvoorbeeld voor een rondvaart, lunchtochtje of verras je partner met een romantische moonlight cruise!

Cultuur snuiven in de Hanzesteden

Na al deze sportieve activiteiten is het natuurlijk tijd voor wat ontspanning. Bezoek eens het karakteristieke centrum van bijvoorbeeld Deventer, Doesburg of Zutphen. In deze steden kun je heerlijk winkelen en ondertussen genieten van culturele bezienswaardigheden.

Houd je meer van musea dan van uitgebreid winkelen? Uiteraard ben je in de Hanzesteden dan ook aan het goede adres. Als je op zoek bent naar een museum met zowel een bijzonder uiterlijk als bijzondere exposities dan mag een bezoek aan De Fundatie in Zwolle niet ontbreken tijdens je tripje. Ook traditionelere musea zijn te vinden in de Hanzesteden. Het Anton Pieck museum in Hattem, het Speelgoedmuseum in Deventer, het Stedelijk Museum in Kampen en de Librije in Zutphen mogen absoluut niet missen op je to-do lijstje deze Hemelvaart!

Een heerlijke Hemelvaart in de Hanzesteden!

Na het lezen van al deze tips kan het haast niet anders dan dat je zin hebt gekregen in een tripje naar de Hanzesteden. Plan dus snel een lekker uitje of boek een overnachting in een van de leuke accommodaties die de Hanzesteden te bieden heeft en kom genieten van een heerlijke Hemelvaart!

Wil je meer leuke Hemelvaart tips? Bekijk hier tips voor een gezellig Hemelvaartweekend naar Zwolle, Kampen en Hasselt! Lees hier de tips voor een leuke Hemelvaart in Harderwijk, Elburg en Hattem!