Stedentrips

Ontdek de Hanzesteden tijdens een stedentrip (in Nederland)

  • Leestijd 3 minuten
  • 2301 x bekeken

De Hanzesteden zijn een perfecte plek voor een weekend weg of een langere vakantie. Wat dacht je van een stedentrip naar bijvoorbeeld Zwolle, Deventer of Zutphen? Ontdek de geheimen in deze leuke steden van Nederland.

Amsterdam, Groningen, Den Haag. Allemaal zijn ze de moeite waard om te bezoeken en mensen die een weekendje weg gaan, neigen snel naar deze steden. Maar er zijn veel meer mooie en originele stedentrips! Zo lenen de Hanzesteden in Overijssel en Gelderland zich perfect voor een weekend weg. De Hanzesteden zijn om verschillende redenen bijzonder leuk en moet je een keer hebben bezocht. Kies voor je stedentrip eens een van deze steden of combineer er een paar tijdens een langere citytrip in Nederland!

Altijd goed toeven

In de Hanzesteden is het altijd mooi. Zomer of winter. Altijd is er de prachtige rivier de IJssel - misschien wel de mooiste rivier van Nederland - de weidse uitzichten, de pittoreske steegjes en de gezellige pleinen. In en rondom deze steden vind je prachtige historie en cultuur, maar kun je ook mooie wandelingen en fietstochten maken of richting een attractiepark.

Historie in de Hanzesteden

Wat is de charme van de Hanzesteden? Het zijn allemaal steden met veel historische en culturele bezienswaardigheden. In het stadscentrum kun je heerlijk wandelen door de smalle straatjes (ga voor de Hanzestadswandeling!) of wat drinken op een van de gezellige pleinen.

Als je zoekt naar leuke plekken in Nederland, dan kun je hier je hart ophalen. Van gezellige stadsstranden in Zwolle en Harderwijk tot de hippe tentjes in Deventer en het Mosterdmuseum in Doesburg.

Leuke plekken rondom de Hanzesteden

Tijdens een citytrip in de Hanzesteden, hoef je je geen seconde te vervelen. Wil je toch even de stad uit, dan is er genoeg te doen in de omgeving. Zo vind je op steenworpafstand prachtige natuur, zoals de Veluwe, de Weerribben en de Wieden. Hier kun je heerlijk van de rust genieten, een wandeling maken of één van de bestaande fietsroutes rijden.

In Overijssel en Gelderland heb je ook de attractieparken Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Slagharen, en De Waarbeek. Leuke uitjes als je een stedentrip doet in Nederland met het gezin! Geniet je van een stedentrip in Harderwijk? Ontspannen kun je bij Wellnessresort de Zwaluwhoeve, op nog geen vijf kilometer afstand van het stadscentrum of ga op bezoek bij de dolfijnen, walrussen en roggen in het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium.

Ga je voor een stedentrip in de Hanzesteden? Combineer dan een paar steden met elkaar. Je kunt gemakkelijk met het openbaar vervoer of de auto van de ene naar de andere stad komen. Helemaal leuk: maak er een citytrip op de fiets van. Eeuwenoude waterwegen zoals de IJssel, wijst je de weg van Hanzestad naar Hanzestad. Mooie combinaties zijn Kampen, Zwolle, Hasselt en Elburg, Harderwijk en Hattem of Deventer, Zutphen en Doesburg.