Winkelen

Winkelen in Hanzestad Hasselt

 • Leestijd 3 minuten
 • 16884 x bekeken

Eerlijk is eerlijk, Hasselt is niet dé winkelstad van Nederland. Toch: struinend door de winkelstraat en aangrenzende steegjes kom je authentieke winkels tegen. Breng je een bezoek aan Hasselt (zeer de moeite waard!), mis dan deze winkels niet.

 1. Cadeauwinkel De Linde

  Van heerlijke honing uit Hasselt tot handgemaakte artikelen. In de winkel worden producten verkocht die in het atelier worden gemaakt zoals cadeauartikelen, woonaccessoires en babyartikelen. Ook zit er een grand café bij waar van dinsdag t/m zaterdag gegeten kan worden, met uitzicht over de gracht.

  Waar: Kalkovenwegje 1

 2. Lonk

  Lonk is een conceptstore met een leuke combinatie van vintage en nieuw. Scoor bijvoorbeeld de leukste vintage meubeltjes en andere accessoires of leef je uit in het assortiment van nieuwe producten moet o.a. woonaccessoires, kleding en sieraden. Lonk verkoopt o.a de merken Zusss, MyJewellery en Dwrzlabel kortom een beleving om even rond te snuffelen.

  Waar: Nieuwstraat 15

 3. Lokaal 5

  Lokaal 5 is de gezelligste plek voor boeken, schrijfwaren, kaarten en kado’s onder de toren van Hasselt.

  Waar: Hoogstraat 5

 4. Snoepwinkel ’t Suikerhoekje

  Ben je op zoek naar heerlijk schepsnoep voor jezelf of voor een traktatie, een mok vol lekkers of nostalgisch oud Hollands snoep? Je vindt het bij ’t Suikerhoekje.

  Waar: Nieuwstraat 23

 5. BijMarko

  Met een geweldige selectie aan sportartikelen, spellen en speelgoed voor alle leeftijden is BijMarko een must om te bezoeken in Hasselt. Ook bieden ze een ruim assortiment aan steps voor volwassenen en kinderen.

  Waar: Nieuwstraat 5

 6. IJsselantiek

  Antiek is hip! De antiquariaten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar IJsselantiek bestond al ver voor de trend in gang kwam. De winkel staat vol met topografische kaarten, stadsplattegronden en stadsaanzichten. Ze hebben ook sieraden en boeken en je kunt hier prenten en schilderijen laten inlijsten.

  Waar: Kalkovenwegje 7

 7. De Buurman

  De Buurman is een gezellige winkel met de mooiste tweedehands (merk) kleding. Met een wisselend en up-to-date aanbod van de leukste secondhand baby-, dames- en kinderkleding is er altijd wel wat leuks te vinden.

  Waar: Hoogstraat 13

 8. Ambachtsbakkerij Blom

  26 jaar is langs, maar wat dacht je van 100 jaar? Zo lang bestaat ambachtsbakkerij Blom al. Wim Blom maakt samen met vakmensen prachtige producten. Uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen.

  Waar: Hoogstraat 4

 9. Mooi Graphic Studio

  Opzoek naar een leuk cadeautje of kaartje? Dan ben je bij Mooi Graphic studio aan het goede adres. De plek in Hasselt met de mooiste duurzame kaarten, planners, stationery en papierwaren.

  Waar: Nieuwstraat 30

 10. Markten Hasselt

  Ben je op donderdag of zaterdag in Hasselt? Goed nieuws: er is dan markt. Op donderdag is er van 13 tot 17 uur markt op de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan en op zaterdag is er tot 12 uur een markt met groente, kaas en brood. Loop je naar het Oude Stadhuis, dan zie je de marktkraampjes vanzelf.