Stedentrips

De charme van een vakantie in de Hanzesteden

  • Leestijd 2 minuten
  • 2580 x bekeken

Naast de tulpenvelden en de Amsterdamse grachten kent Nederland nog veel meer bijzondere natuur en geschiedenis. Wat dacht je van een vakantie in de Hanzesteden? Gelderland, Overijssel en de Achterhoek weten precies wat een vakantie nodig heeft. Waarom zou je op vakantie gaan naar deze provincies en de bijbehorende Hanzesteden?

Nederland heeft meerdere fraaie Hanzesteden waar de rijkdom van vroeger nog altijd zichtbaar is. De term Hanzestad verwijst naar de Hanze, een handelsverbond dat in de 12e eeuw ontstond. Alle Hanzesteden kennen dan ook een rijke geschiedenis. Alleen al om die reden is een vakantie in de Hanzesteden een goed idee!

Onweerstaanbare natuur

Laat je betoveren door de natuur rondom de Hanzesteden. In de provincies Gelderland en Overijssel vind je prachtige stukken groen, variërend van moeras tot bos. Wist je dat Overijssel maar liefst 8 verschillende soorten landschappen heeft?

Mooie gebieden zijn bijvoorbeeld de IJsseldelta, Salland, de Veluwe en natuurgebieden De Weerribben en De Wieden. In en rondom de Hanzesteden kun je dan ook prachtige wandelingen en fietstochten maken.

Prachtige Hanzesteden

Een vakantie in de Hanzesteden betekent veel historie en gezelligheid. In alle Hanzesteden zijn de sporen van een rijk verleden terug te vinden. Maak in deze steden vooral een Hanzestadswandeling en ontdek- onder leiding van een gids of op eigen houtje - alle ins en outs. De geschiedenis is op die manier bijna voelbaar. De steden bieden ook enorm veel unieke winkels, zoals boetiekwinkels, hippe conceptstores en fraaie modewinkels. Foto: Jurjen Drenth

Eten in de Hanzesteden

Als je op vakantie gaat, is het heerlijk om je te laten verwennen op culinair gebied. Dat kan perfect in de Hanzesteden! Hier vind je restaurants die traditionele gerechten uit de Hanzetijd serveren. Je herkent ze aan het Hanzestedenschildje. Maar ook liefhebbers van een simpele hap of vegetariërs kunnen hier optimaal genieten.

Overnachtingsmogelijkheden

Wat voor type vakantieganger je ook bent, in Overijssel vind je gegarandeerd de perfecte plek om te overnachten. Het geheim van een vakantie in de Hanzesteden? De diversiteit! Je wandelt zo vanuit een van de Hanzesteden de weidse natuur in en kunt tijdens elke wandeling, shopsessie of fietstocht neerploffen op de leukste terrasjes. De Hanzesteden zijn een uitblinker in afwisseling.