Culinair

Deze 9 restaurants in Zutphen mag je niet missen

  • Leestijd 3 minuten
  • 74977 x bekeken

In Zutphen is het goed vertoeven. Voor cultuurliefhebbers, gezondheidsgoeroes en lekkerbekken. Want in Zutphen kun je heerlijk uit eten op allerlei bijzondere plekken. Wat dacht je van een restaurant in Middeleeuwse stijl of een geweldige stadsbrouwerij? Neem plaats in een van deze restaurants en geniet.

  1. Broederenklooster Zutphen

    In het voormalige Broderenklooster zit tegenwoordig een boutique hotel & restaurant. Het gebouw uit 1200 is een van de oudste en mooiste gebouwen van Zutphen. Het menu is klassiek georiënteerd met een moderne twist en gerechten worden gecreëerd met de mooiste producten van lokale ondernemers.

    Waar: Rozengracht 3

  2. By Chiel

    In de keuken van By Chiel wordt gewerkt met seizoensproducten, de allerbeste vis en het meest smaakvolle vlees. Zodra je binnenstapt voel en proef je de passie. Gebaseerd op de klassiek Franse keuken geniet je hier van gerechten zoals oesters, steak tartaar van Ierse ossenhaas, Biet Wellington en Bavette van de bbq.

    Waar: ‘s-Gravenhof 5

  3. Brasserie 6

    Brasserie 6 is een moderne brasserie met een frisse uitstraling. Je kan hier terecht voor een kop koffie, lunch, high tea of uitgebreid diner. De keuken is gevarieerd en biedt eigentijdse seizoensgerechten.

    Waar: ‘s-Gravenhof 6

  4. De Wijnhuistoren

    Gelegen op één van de mooiste plekjes aan het gezellige marktplein: De Wijnhuistoren. De ideale plek voor een kop koffie, een lunch of diner. ’s Avonds worden er heerlijke Italiaanse specialiteiten geserveerd, afgestemd op het seizoen. Van donderdag tot en met zondag kun je in de gewelvenkelder genieten van diverse tapas. Waar: Groenmarkt 40

  5. Chapoo

    In de zomer is het lekker toeven op het terras. Het interieur van het restaurant is een mix van trendy en klassiek en door de hoge plafonds geeft het restaurant een prettig, ruimtelijk gevoel. De lunch - en dinerkaart wisselen meerdere keren per jaar en bieden telkens weer smakelijke gerechten.
    Waar: Turfstraat 7

  6. De Revolutie

    Al jaren een begrip in Gelderland en omstreken. Hier kun je uitstekend eten, drinken en genieten van cocktails. Denk aan een Mexicaanse burrito, salade met verse avocado mango, blauwe kaas en walnoten of varkenshaas gevuld met zontomaat, mozzarella omwikkeld in parmaham.
    Waar: Zaadmarkt 74, Zutphen

  7. Lunchroom De France

    Hier heb je verse producten uit eigen keuken. Versgebakken broodjes, overheerlijke koffie, dampende soep en rijk gevulde quiche.
    Waar: Korte Beukerstraat 4

  8. Het Koelhuis - Sunset Café

    Voel je elke vrijdag van 16:00-21:00 uur welkom in het café of op het terras van Het Koelhuis! Hier sluit je met andere levensgenieters je werkweek in een stoer en relaxed sfeertje af. Op de kaart vind je huisgemaakte zoetigheden, borrelplanken en guilty pleasures. Vrije inloop vanaf 16:00 uur.

    Waar: Coenensparkstraat 1

  9. Toro

    In een monumentaal pand met verrassende lekkere Spaans-Argentijnse gerechten. Naast bijzondere vegetarische voor- en hoofdgerechten ook ruime keuze aan brood met lekkere dips.

    Waar: Groenmarkt 37