Route-tips

Fietsroutes in en rondom Zwolle

  • Leestijd 3 minuten
  • 5334 x bekeken

Fietsen in Zwolle is allesbehalve saai. Je neemt een van de leukste pontjes van Nederland, kronkelt langs de IJssel en geniet van de schaduw in het bos. Dit zijn de mooiste fietsroutes in en rondom Zwolle.

Mooie fietsgebieden in en rondom Zwolle

Een fietstocht in Zwolle staat garant voor veel moois. Je vindt hier de rivieren IJssel en Vecht, maar ook natuurgebied de Vreugderijkerwaard is prachtig. Bij Haerst vind je een van de leukste pontjes van Nederland en het Kiekeboslaantje is een niet te missen knus straatje net buiten Zwolle.

Tip: start je fietstocht bij uitspanning Het Engelse werk. Genoeg gezeten? Fiets dan over de dijk richting de voormalige IJsselcentrale en ga vanaf daar richting Windesheim en Laag-Zuthem.

Op pad met de Hanzebikes

Hanzestad Zwolle heeft een heel veel gaafs te bieden! Er zijn meer dan genoeg interessante bezienswaardigheden te zien, waardoor je nauwelijks alles op één dag kunt bekijken.

Een rondleiding door de stad is hiervoor de ideale oplossing, en dan niet te voet, maar op een tweewieler. Te fiets ben je mobieler, sneller én je krijgt de kans om met een gids op pad te gaan.

Fietsrondje Zwolle

Het fietsrondje, Rondje Zwolle, de bekendste fietsroute van Zwolle van ruim 40 km rondom Zwolle! Deze tocht kan in twee richtingen worden gefietst. Bovendien kun je een ronde maken van 25 kilometer of 30 kilometer.

Hoe je kunt fietsen wordt aangegeven door bordjes. De fietsroute start en eindigt bij het NS-station en de beschrijving is te koop bij de Tourist Info in Zwolle. Je fietst langs de IJssel, kunt uitrusten bij uitspanning het Engelse werk en gaat langs het Agnietenbergbos.

Smaakroute in en rondom Zwolle

Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, boerderijwinkel De Moestuin, kaas- en zuivelboerderij De Huppe en De Stadsbakker. Je tikt ze allemaal aan als je de smaakroute van Zwolle fietst.

In de uiterwaarden van de IJssel en de aloude veenpolder boven Zwolle zie en voel je waar je eten vandaan komt. En in de stad maken ze daar mooi dingen van. Dat ontdek je tijdens deze fietstocht van 42 kilometer. En daarna? Dan is zowel je geest als je maag voldaan.

Fietsrondje Kampen-Zwolle

In stilte, over de dijk, langs de IJssel en de uiterwaarden. Deze bewegwijzerde route van 41 kilometer laat je kennismaken met de IJssel en de omliggende dorpen en steden Zwolle, Kampen, Wilsum en Zalk.

Vind je een dag fietsen in Zwolle te weinig? Maak er een weekend van! Kies een plek om te overnachten en stippel in je hotel of B&B de route voor de volgende dag uit.