Verrassende routes

Fietsroutes in Zwolle

  • Leestijd 4 minuten
  • 21874 x bekeken

Fietsen in Zwolle is allesbehalve saai. Je neemt een van de leukste pontjes van Nederland, kronkelt langs de IJssel en geniet van de schaduw in het bos. Dit zijn de mooiste fietsroutes in en rondom Zwolle.

Mooie fietsgebieden in en rondom Zwolle

Een fietstocht maken door Zwolle en omgeving is de beste manier om al het moois van dit gebied te zien. Je vindt hier de rivieren IJssel en Vecht, maar ook natuurgebied de Vreugderijkerwaard is prachtig. Bij Haerst vind je een van de leukste pontjes van Nederland en het Kiekeboslaantje is een niet te missen knus straatje net buiten Zwolle. Het is allemaal te bewonderen met een van de onderstaande fietsroutes Zwolle.

Fietsrondje Zwolle (40km)

De fietsroute, Rondje Zwolle is de bekendste fietsroute van Zwolle. De route is ruim 40 kilometer lang en brengt je langs de mooiste plekjes rondom Zwolle. Deze tocht kan in twee richtingen worden gefietst en je kunt er voor kiezen om een ronde te maken van 25 of 30 kilometer.

De fietsroute start en eindigt bij het station in Zwolle en de bordjes die je onderweg tegenkomt zullen duidelijk maken welke kant je op moet fietsen. Tip: een beschrijving van deze fietsroute Zwolle is te koop bij de Tourist Info in Zwolle. Je fietst langs de IJssel, kunt uitrusten bij uitspanning het Engelse werk en gaat langs het Agnietenbergbos.

Fietsroute Zwolle langs de IJssel
Fietsroute Zwolle langs de IJssel

Fietsrondje Kampen-Zwolle (41km)

In stilte, over de dijk, langs de IJssel en de uiterwaarden. Deze bewegwijzerde route van 41 kilometer laat je kennismaken met de IJssel, omliggende dorpen en Hanzesteden zoals Zwolle en Kampen. Het zonnetje erbij en jouw fietstocht Zwolle is compleet!

Vind je een dag fietsen in Zwolle te weinig? Maak er een weekend van! Kies een plek om te overnachten en stippel in je hotel of B&B de route voor de volgende dag uit. Kies bijvoorbeeld voor de 44 kilometer lange route De Kleine Hanzestedendriehoek Zwolle-Kampen-Hasselt. Zo pak je meteen 3 Hanzesteden mee tijdens je fietsroute vanaf Zwolle.

Fietsroute Langs het zwarte water (45km)

Het Zwarte Water
Het Zwarte Water

Een andere fietsroute Zwolle, waarbij je nog een andere Hanzestad ontdekt is de route Langs het zwarte water. Tijdens deze fietstocht combineer je de Hanzesteden Zwolle en Hasselt en breng je een bezoekje aan Zwartsluis. Stuk voor stuk bijzondere plekjes. De fietsroute Zwolle is 45 kilometer lang en neemt (zonder stops) ongeveer 3 uur in beslag. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op het Zwarte Water en fiets je door verschillende dorpjes. Vergeet vooral niet om je heen te kijken!

Maak in Zwartsluis een stop voor een lekkere lunch en spring met frisse energie weer op de fiets om terug naar Zwolle te scheuren.

Fietsroute Oorlogswinter Hongerwinter (35km)

De fietsroute Oorlogswinter Hongerwinter is geïnspireerd op het boek Oorlogswinter, geschreven door Jan Terlouw. Deze fietsroute Zwolle vertelt je het verhaal van de Hongerwinter rond 1944. Hoewel de schrijver andere plaatsnamen heeft gebruikt in zijn roman, zijn er wel veel overeenkomsten te vinden met de dorpen waar je doorheen fietst. Je fietst onder andere langs Hanzestad Hattem en andere plekken, zoals Wezep, Zalk en Kamperveen. Het boekje van deze fietsroute is voorzien van achtergrondinformatie en is een leuke toevoeging aan je fietsroute. Vraag ernaar bij de Tourist Info in Zwolle.

Fietsroutes Zwolle
Fietsroutes Zwolle

Windesheimroute (41km)

Historie, natuur en wilde dieren: je zult het allemaal tegenkomen tijdens de Windesheimroute. Deze fietsroute Zwolle brengt je via de IJsseldijk en kronkelende paadjes naar Hattem, Wijhe en Windesheim. Plekjes waar je echt even van je fiets af moet stappen zijn de kerk van Vorchten, korenmolen De Vlijt en Hanzestad Hattem. Maar wij kunnen je garanderen: je wilt op veel meer plekjes stoppen tijdens deze fiestroute Zwolle!

Op pad met de Hanze Bikes

Hanzestad Zwolle heeft een heel veel gaafs te bieden! Er zijn meer dan genoeg interessante bezienswaardigheden te zien, waardoor je nauwelijks alles op één dag kunt bekijken. Een rondleiding door de stad is daarom de ideale oplossing. En dan niet te voet, maar op een tweewieler! Met de fiets ben je mobieler, sneller én krijg je de kans om met een gids op pad te gaan. Zo leer je ook nog eens iets over deze historische stad!