Verrassende routes

De 3 mooiste fietstochten in en rondom Hasselt

  • Leestijd 3 minuten
  • 16101 x bekeken

Geniet van de vergezichten, steek het water over met een pontje en fiets dwars door prachtige natuurgebieden. Fietsen in en rondom Hasselt is een feest voor al je zintuigen.

Terwijl je de heerlijkste bloemen ruikt, voel je de wind door je haren gaan. En onderweg zijn er altijd gezellige plekken om even af te stappen en onderuit te zakken met een heerlijk drankje. Dit zijn de mooiste fietsroutes in en rondom Hasselt, Overijssel.

Rondje Zwartewater

Deze fietsroute Rondje Zwartewater kun je starten in Genemuiden, Hasselt of Zwartsluis. Handig: de route is bewegwijzerd door middel van bordjes. Onderweg kom je allerlei plekken tegen die de moeite waard zijn om even van het zadel af te komen.

Wat dacht je van de Veerpont bij Genemuiden, de kalkovens in Hasselt en natuurgebied De Olde Maten in Zwartsluis? Deze fietstocht ontkom je ook niet aan allerlei waterwerken, zoals sluizen, gemalen en waterkeringen. Een mooie fietstocht, ook voor het hele gezin!

Stadsgatentocht met gids

Wil je meer weten over de omgeving van Hasselt, dan is een fietstocht met gids een aanrader. Deze fietsroute voert je door het unieke natuurgebied Stadsgaten, net buiten Hanzestad Hasselt. Je bezoekt buurtschap Zwartewatersklooster, de Olde Maten en De Veldschuur.

Je krijgt een heerlijk bakje koffie of thee, een lekkere lunch op camping De Stadsgaten en een wandeling naar het wildgenteendorp Fah. En hoe gemakkelijk knooppunten of een fietsrouteplanner ook werken, bij deze route volg je gewoon de gids.

Fietsroute Hasselt – Zwolle

Hasselt is een prachtige, kleine Hanzestad met een prachtige cultuurhistorie. Vroeger was het een belangrijk bedevaartsoord op de route naar Santiago de Compostela. Vanuit Hasselt kun je via kleine dorpjes en adembenemende natuur richting Zwolle fietsen.

Hoewel je Zwolle net niet aantikt, kun je de fietstocht ook in Zwolle beginnen of daar even opsteken op één van de leuke terrassen die deze stad rijk is. De fietstocht is aaneengeregen door knooppunten, maar je kunt de fietsroute ook plannen en de fietsknooppuntenkaart downloaden. De fietstocht is ruim 36 kilometer.

Fietspontje Haersterveer

Stap je in Hasselt op de fiets, dan kun je elke richting opgaan en een prachtige route fietsen. Je kunt dus prima zelf een route plannen of knooppunten volgen. Ontzettend leuk: pak het Haersterveer bij Zwolle, het leukste en laatste handgetrokken kabelpontje van Nederland. De veerpont is geopend voor wandelaars en fietsers van mei tot oktober en kost 60 eurocent.

Hanzerondje Hasselt-Zwolle

De route van dit Hanzerondje neemt je mee langs het afwisselende rivierenlandschap in de IJsseldelta tussen de twee historische Hanzesteden Hasselt en Zwolle. Al fietsend worden je prachtige vergezichten in het polderlandschap gegund en een kijkje in de binnenstad van Hasselt.