Culinair

Deze 7 restaurants in Elburg mag je niet missen

 • Leestijd 3 minuten
 • 21240 x bekeken

De prachtige vestingstad Elburg is niet alleen een genot om door heen te wandelen, maar ook om te eten. Uit eten in Elburg is veelzijdig en vooral heel erg lekker. Dit is een verzameling van de lekkerste en gezelligste restaurants in Elburg. Vrijwel al deze restaurants serveren traditionele gerechten uit de Hanzetijd en regionale producten. Hanzerestaurants herken je aan het Hanzestedenschildje.

 1. Achter de Poorte

  Voor een echte culinaire ervaring ga je naar Achter de Poorte. Je vindt het restaurant met een Frans Mediterrane keuken, zoals de naam al doet vermoeden, achter de oude Vischpoort. Vrijwel elke drie maanden presenteert Achter de Poorte een nieuwe menukaart waardoor er regelmatig iets nieuws te proeven is. Je dineert in een intieme en ongedwongen sfeer.
  Waar: Noorderwalstraat 21

 2. Da Pietro

  Sla de menukaart open bij Da Pietro en je vind allemaal verrassende Italiaanse smaken. Geniet van een viergangenmenu van de chef of stel je eigen menu samen. Waar: Vischpoortstraat 16

 3. ’T Olde Regthuys

  In het hart van Elburg ligt café-restaurant ’T Olde Regthuys. Hier kun je terecht voor een bakje koffie, een high tea of een paar uurtjes borrelen met vrienden. Zowel voor vlees- en visliefhebbers als vegetariërs is hier volop keuze. Ook leuk: naast de gewone menukaart, kun je hier ook tapas eten.
  Waar: Beekstraat 33

 4. Gastrobar Binnen de Poorte

  Bij Gastrobar Binnen de Poorte kun je lekker lang tafelen met kleine gerechtje om te delen of om lekker zelf op te eten. Invloeden van internationale keukens als Oosters, mediterraan en Caribisch proef je terug op de tong. Zomers borrel, lunch en dineer je heerlijk op het terras aan het water in het hart van Elburg.

  Waar: Beekstraat 39

 5. ’T Boothuis

  Of je nu wilt lunchen, dineren of een high tea of drankje wilt doen - bij ’T boothuis kan het allemaal. Het restaurant ligt tegenover de gezellige, pittoreske haven en het oude centrum van Elburg ligt op loopafstand. Uitstekende internationale keuken.
  Waar: Haverkade 10
  www.tboothuis.nl

 6. Stadcafé de Tapperij

  Zalig genieten in Hanzesferen doe je in Elburg bij Stadscafé De Tapperij. Bij binnenkomst in het pand uit 1765 stap je aan boord van een nagebouwd handelsschip. Eenmaal aan boord geniet je van tapas gerechten uit de wereldkeuken en een uitgebreide fingerfoodkaart.

  Waar: Smedestraat 5-7

 7. Restaurant Lucca

  Prachtige gelegen aan de pittoreske Haven van Elburg ligt Italiaans restaurant Lucca. Als liefhebber van de Italiaanse keuken kun je hier terecht voor een Italiaans lunch, diner of borrel. Met een gevarieerde kaart aan pizza’s, pasta’s en vlees- en visgerechten is er voor ieder wat wils.

  Waar: Havenkade 18