Route-tips

Al fietsend door Zwolle

  • Leestijd 2 minuten
  • 4243 x bekeken

Hanzestad Zwolle heeft heel veel moois te bieden! Stadsmuren, torens, poorten, parken en natuurlijk een dynamisch stadscentrum. Een rondleiding door de stad is de ideale oplossing om kennis te maken. Dat kan te voet, of ga voor een tweewieler. Met de fiets ben je mobieler, sneller én je krijgt ook de kans om met een gids op pad te gaan.

Nieuwe manier van rondleiden

Hiawatha Actief verzorgt interessante fietstochten, zodat toeristen de stad Zwolle al fietsend kunnen ontdekken. Deelnemers krijgen een comfortabele fiets tot hun beschikking waarop je heerlijk kunt fietsen. Onderweg wordt geen hotspot overgeslagen.

Bijzondere weetjes

Zo kom je tijdens de twee uur durende fietstocht langs bekende monumenten als de Sassenpoort en de Peperbus. Daarnaast zul je langs diverse andere leuke plekken komen, zoals de Herman Brood Experience, het Zwolse Balletjeshuis en Museum De Fundatie. De gids zal je op de hoogte brengen van de meest bijzondere weetjes.

"Ideaal voor groepsuitjes"

Groepsarrangementen Hanze Bikes

De fietstochten zijn bij uitstek geschikt voor groepsuitjes. Bijvoorbeeld als teamuitje, viering van een verjaardag of als weekendactiviteit met de familie. Zowel jongeren als ouderen kunnen meedoen aan een fietstocht, zolang de deelnemer in staat is om minimaal twee uur te fietsen. De organisatie wil vooral groepen van zo’n 10 personen aantrekken. Dit is een ideaal aantal om de groep bijeen te houden en om iedereen informatie te kunnen geven over de highlights die voorbij komen.

Tijdens de tocht wordt de fiets twee keer geparkeerd, namelijk bij de Herman Brood Experience en bij het Zwolse Balletjeshuis. Bij de eerste stop krijgen de fietsers een drankje aangeboden en bij de tweede stop worden er zakjes met balletjes uitgedeeld. Natuurlijk worden er leuke anekdotes aangehaald bij het passeren van boekhandel Van der Velde in de Broeren en Museum De Fundatie. De prijs om mee te doen aan de fietstocht kun je opvragen via Hiawatha Actief.