Route-tips

Fietsen in Hanzestad Kampen

  • Leestijd 2 minuten
  • 2949 x bekeken

Fietsen langs de macht en pracht van de Hanzesteden. In en rondom Kampen kun je heerlijk fietsen. Langs de uiterwaarden van de IJssel, over het Kampereiland of door de polder. Deze tips en fietsroutes zijn geschikt voor een fietsdag in Kampen.

Fietsgebieden in en rondom Kampen

Fietsen in Overijssel en Gelderland; je kunt je er weken mee zoet houden. Alleen al in en rondom Hanzestad Kampen zijn talloze mooie fietsroutes. Plan bijvoorbeeld een fietsroute naar het Ganzendiep, een zijtak van de rivier de IJssel. Maar ook Mastenbroek, een eeuwenoude polder waar veel ruimte is voor natuur, is de moeite waard. Tip: breng bij Mastenbroek een bezoek aan weidevogelboer Henk Pelleboer en zijn heerlijke kaas.

Rondje Zwartewater

Een rondje Zwarte Water is een goede keuze, net als een bezoek aan het Kampereiland, de bossen of een fietsroute van Kampen naar Giethoorn. In dat laatste geval heb je een fietsroute te pakken door één van Nederlands mooiste natuurgebieden: de Weerribben. In Overijssel wijzen de knooppunten je de weg. Je kunt ook gebruikmaken van een fietsrouteplanner of -kaart. Deze zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info.

GPS Tandemtocht in Kampen

Wil je een hilarisch groepsuitje? Een fietstocht op een tandem geeft plezier voor tien. Naast de mooie route die gereden wordt door en rondom Kampen, kom je onderweg diverse opdrachten tegen. Echte doordenkertjes. Je wordt ontvangen met koffie en thee, krijgt uitleg en springt daarna op een tandem. Deze fietsroute in Overijssel zul je niet snel vergeten.

Rondje Zalk - Langs de Kamper Kernen

Je start bij NS Station Kampen en komt al fietsend langs een oude molen en een gezellig terras om even uit te rusten. Deze fietsroute laat je alle highlights van de omgeving van Kampen zien. Polders, weteringen en sloten bepalen het uitzicht. Tip: neem het pontje. Het Zalkerveer vaart dagelijks van 10 tot 18 uur, van begin april tot eind oktober. Bij restaurant De Oase kun je op het terras genieten van een kop koffie of thee met een ouderwetse boffer. Bekijk alle Kamper kernen routes

Nog niet uitgefietst? Dat snappen we helemaal. Ga naar visitoost.nl/alle-routes voor meer fietsroutes in Overijssel. Ook leuk: fiets het rondje Kampen-Zwolle.