Verrassende routes

Dit zijn de mooiste wandelroutes in Zwolle

  • Leestijd 3 minuten
  • 56672 x bekeken

Hier lees je over:

Een dagje in Zwolle betekent niet alleen winkelen, eten en cultuursnuiven. Je kunt hier ook prachtig wandelen. Langs de uiterwaarden van de IJssel, door de stad met zijn rijke verleden of door de mooiste parken. Trek de wandelschoenen aan, neem de camera mee en ontdek al wandelend Zwolle en omgeving.

Hanzestadswandeling Zwolle

Overal in Zwolle zijn sporen te vinden van het verleden. De historische gevels, de prachtige Sassenpoort, de monumentale koopmanswoningen, de stervormige gracht, de verstopte binnentuinen. Met de Hanzestadswandeling Zwolle ontdek je al deze bijzondere plekken die zijn ontstaan in de periode dat de Hanzesteden floreerden. Je benen gaan een uur lang aan de wandel. De wandelroute is ook verkrijgbaar bij de Tourist Info punten in Zwolle.

Herman Brood wandelroute

Zwolle is niet alleen een Hanzestad met een rijk verleden, maar ook de stad van kleurrijk musicus en schilder Herman Brood. Maak kennis met het Zwolle van Herman Brood en bezoek plekken die bepalend zijn geweest voor zijn artistieke ontwikkeling. De start van de wandeling is op het Grote Kerkplein, bij het Zwolse Balletjeshuis. Hier is één van de Tourist Info Punten Zwolle.

Engelse werk natuurwandeling

Wil je niet de stad, maar de omgeving van Zwolle beter leren kennen? Maak dan een prachtige wandeling door het Engelse Werk. Dit is het grootste en mooiste park van de Overijsselse stad. Op een voormalig vestingwerk werd hier in 1830 een park aangelegd in romantische Engelse landschapsstijl. Samen met een gids stap je twee uur door dit park en maak je kennis met de natuur en geschiedenis van deze plek. Je kunt het park ook op eigen houtje verkennen en daarna opsteken bij uitspanning Het Engelse Werk.

NS-wandeling Wezep-Zwolle

Een afwisselende wandelroute met zowel bos, heide en open stukken land als rivierlandschap. Vanaf station Wezep sta je snel in het groen en via het bos loop je de glooiende, open Wezepsche Heide op. Je komt langs Hattem en eindigt (of begint) in Zwolle, waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje.

Stadswandeling Zwolle onder leiding van een gids

Uiteraard kun je Zwolle ook heel goed onder leiding van een stadsgids ontdekken. Tijdens bijvoorbeeld de historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en je bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar je de geur van het verleden kunt opsnuiven.

De wandeltour voert o.a. langs ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. De ervaren stadsgids vertelt je onderweg over de Hanze, talloze gevels en bouwstijlen. Tevens kun je een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar). Kijk voor alle mogelijkheden op Zwolle met gids.

Uitgewandeld? In Zwolle kun je ook heerlijk winkelen, fietsen of een lekker hapje eten. Heb je de smaak te pakken, dan kun je ook wandelingen maken in en rondom de Hanzestad Hattem, een pittoreske stad aan de overkant van de IJssel. Je hoort het al, heel Overijssel en Gelderland is één groot wandelnetwerk!