Verrassende routes

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in Hattem

  • Leestijd 3 minuten
  • 49693 x bekeken

Hier lees je over

Langs de laatste stadspoort van Hattem, over de Wezepsche Heide, langs landgoed Molecaten of door bosgebied. Wandelen in deze Hanzestad is enorm afwisselend. Zowel voor wandelliefhebbers als niet fervente wandelaars is wandelen in en rondom Hattem een feestje.

Hanzestadswandeling Hattem

Laat je verleiden door het historische centrum van Hattem! Een gids vertelt al lopend allerlei bijzondere verhalen, waardoor je de stad van een andere kant leert kennen. Bewonder de Dijkpoort, de laatste stadspoort van Hattem, het Spookhuis en voormalig kasteel Dikke Tinne. Er zijn verschillende wandelroutes. Tip voor groepen: reserveer de wandeling met gids voordat je een bezoek aan Hattem brengt.

NS-wandeling Wezep-Zwolle

Een afwisselende route met zowel bos, heide en open stukken land als rivierlandschap. Vanaf station Wezep sta je snel in het groen en door het bos loop je de glooiende, open Wezepsche Heide op. Je komt langs Hattem en eindigt (of begint) in Zwolle, waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje. De complete wandelroute vind je op de website van de Nederlandse Spoorwegen.

Trage Tocht Hattem

Wandel over landgoed Molecaten, dat bestaat uit heuvelachtig bos, brede en statige beukenlanen, weilanden, akkertjes en fraaie boerderijen. Beklim vervolgens het noordelijkste punt van de Oost-Veluwse stuwwal: de Trijselenberg. Over de brede bomenlanen van Landgoed Flip-Hul loop je vervolgens richting de uiterwaarden, neem je een kronkelpaadje langs het Apeldoorns Kanaal en stap je over de dijk langs de Wiessenberger Kolk in de uiterwaarden van de IJssel.

Klompenpaden in en rondom Hattem

Ontdek het mooie buitengebied van Hattem met één van de twee klompenpaden, het Assenradepad en het Hoenwaardsepad. Ze zijn allebei elf kilometer lang en brengen je naar de mooiste plekjes in de omgeving van Hattem. Wandel je het Assenradepad dan volg je de blauwe markering in de vorm van een klomp. Deze wandelroute brengt je naar de uiterwaarden, het polderlandschap en bosgebied. Het Hoenwaardsepad is een rondwandeling over een jaagpad, heide, een landgoed, langs een watermolen en een sprengenbeek. Deze wandelroute wordt aangegeven met een oranje markering in de vorm van een klomp. Leuk: beide routes kun je in twee richtingen lopen. Het Assenradepad begint bij Herberg Molecaten, het Hoenwaardsepad start bij het Panorama Paviljoen van Vadesto.

Hattem kent een groot wandelnetwerk en veel routes zijn ook te wandelen met GPS. Ideaal: zo kun je gemakkelijk van de route afwijken en weet je altijd waar je bent!

Podwalk 'Het Verhaal van Nederland' in Hattem

De ‘Het Verhaal van Nederland podwalks’ zijn 10 wandelverhalen verspreid over heel Nederland. De podwalks zijn te beluisteren via de podwalks app Het Verhaal van Nederland. De app is gratis te downloaden. De Hanzestad Hattem is één van de tien locaties. Verteller Daan Schuurmans neemt je op locatie via een audiotour mee door de tijd. De historische wandelingen zijn ontwikkeld als gps-gestuurde audio tours. Door middel van gps-punten wordt het verhaal aan elkaar geknoopt. Stap zelf in het verhaal van Nederland met een podwalk en wandel met Daan Schuurmans door de geschiedenis (het Verhaal van Nederland podwalks app is mede mogelijk gemaakt door NPO Innovatie).

Alle informatie over de podwalks