24 uur in ...

Zwolle: Hip & Happening

  • Leestijd 1 minuten
  • 9220 x bekeken

Zwolle is een Hanzestad en een studentenstad. En dat merk je: de dynamiek spat van deze historische én hippe stad aan de IJssel af. Wandel door het bruisende centrum en ontdek inspirerende boetieks, lekkere koffietentjes, boeiende musea, de beste restaurants en nog veel meer. Ontdek hoe jouw bezoek aan Zwolle eruit kan zien!

10:00

Ontbijten bij het Barista Café

Het enthousiaste team werkt hard om te zorgen dat iedereen geniet: van ontbijt tot lunch én van het uitgebreide assortiment aan overheerlijke koffies, huisgemaakte taartjes tot gezonde smoothies. Ze zijn pas blij als iedereen met een glimlach de deur uit loopt.

Kortom: een plek waar het ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen. Geniet van je ontbijtje bij het Barista Café.

11:30

Ga langs bij Van der Velde in de Broeren in de Broeren

Van der Velde in de Broeren is veel meer dan een boekwinkel: een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen en lekker kunt eten en drinken in de brasserie. Of kom langs voor een lezing, concert of tentoonstelling.

13:00

Geniet van een lunch bij Villa Suikerberg

Een lunch bij Villa Suikerberg is helemaal geen slecht idee, een heel goed idee juist! Je kan er genieten van heerlijke broodjes, warme lunchgerechten, tosti's, soep, salades of zelfs een overheerlijke high tea. Handig om te weten, het ligt pal naast Museum de Fundatie, een toonaangevend museum met een omvangrijke collectie beeldende kunst.

14:30

Winkelen in Zwolle

Met een gevulde maag kan je winkelavontuur beginnen. Loop vanuit Villa Suikerberg door de straatjes dichter naar het centrum. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes, zoals Noun, Moonloft en Dille&Kamille. Daarnaast heb je in de Diezerstraat ook genoeg toffe winkels zitten!

18:00

Eten bij 'T Pestengasthuys

Zwolle staat bekend om de culinaire hoogstandjes. Zo kan je heerlijk genieten van een lekker diner bij 'T Pestengasthuys, buiten op het terras of binnen!

21:00

Een drankje drinken bij Het Refter

Ben je nog niet moe, dan is het een aanrader om naar Het Refter te gaan, waar je in een gezellige ambiance kunt genieten van een biertje (keuze uit ruim 200 soorten speciaalbieren!).

23:00

Slapen bij B&B Kort Jakje

Vanuit het Refter rol je zo je bed in bij B&B Kort Jakje. Je hebt het hele pakhuisje tot je beschikking en in de ochtend kun je genieten van ontbijt met verse broodjes.