Hanzestad Zwolle

In Zwolle ben je aan het juiste adres voor een prachtig middeleeuws centrum met een ruim winkelaanbod, uitstekende hotels, restaurants en mooie parken. Gezellig winkelen, cultuur snuiven in de musea en de eeuwenoude steegjes, wandelen in een van de parken of een bruisend evenement bezoeken: Zwolle heeft alles wat je van een eigentijdse stad verwacht, zonder dat de intimiteit van het verleden verloren is gegaan.

Gezelligste en grootste winkelstad

Zwolle is niet alleen de grootste winkelstad van Overijssel, maar ook de gezelligste en meest veelzijdige. Met honderden winkels in alle soorten en maten, van grote namen tot kleine speciaalzaken, vindt een groeiende groep shoppers altijd wel iets van hun gading. Gezellige terrassen en knusse winkeltjes maken de binnenstad van Zwolle, samen met de gemoedelijke sfeer, tot een stad waar het goed toeven en winkelen is. De stad Zwolle bied je vele culinaire verrassingen en verschillende internationale keukens. Aan topkwaliteit mis je niets in Zwolle. Voor elke smaak wat wils, kom zelf proeven en bezoek Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

Sporen van het rijke verleden

Zwolle, cultuurhistorische Hanzestad, ademt één en al cultuur uit. Werkelijk overal zijn de sporen van het rijke verleden terug te vinden. De historische gevels, de verdedigingsmuur, de Sassenpoort, de Peperbus en de stervormige stadsgracht zijn kenmerken van de historische cultuur van deze stad.