Hanzesteden Fietsroute: 450 km fietsen in 8 etappes

Een fantastische route die de grens over gaat! Historische steden en handel zijn de beelden die de meeste mensen zien als ze aan de Hanzesteden denken. En dat klopt ook! Minder bekend zijn de meest prachtige routes van Hanzestad naar Hanzestad. Waarbij je wordt geleid door het water. Beleef het zelf! Deze fietsroute begint in Neuss, waarna je stroomafwaarts langs een verscheidenheid aan Hanzesteden komt, en eindigt in Harderwijk. In Nederland is de route te volgen met fietsknooppunten en in Duitsland voornamelijk met het fietsknooppuntensysteem en deels met de Rijnfietsroute bewegwijzering.

Je kunt ook gaan voor een Hanzerondje! Iedere Hanzestad langs de hoofdroute heeft zo’n lus van gemiddeld 40 à 50 kilometer. Zo kun je ook het achterland van een Hanzestad ontdekken.

Hanzesteden Fietsroute

Fietsen van Hanzestad naar Hanzestad

Deze Internationale Hanzesteden fietsroute voert fietsers 450 kilometer langs alle facetten van de Hanzesteden. Van Noordrein-Westfalen, door Gelderland en Overijssel. De Hanzesteden fietsroute bestaat uit 8 etappes en je kunt de route volgen via het fietsknooppunten-netwerk.

Alle routes / Alle Routen

Hanzesteden Fietsroute in Beeld