Route-tips

Met de auto van Hanzestad naar Hanzestad

 • Leestijd 3 minuten
 • 5376 x bekeken

Lees hier over

 • check

  Autoroutes

 • check

  Langs de IJssel

 • check

  Meerdaagse routes

 • check

  Veerpontjes

Je houdt er niet van om veel binnen te zitten, dus onderneem je graag diverse activiteiten. Er is altijd wel een geschikt moment voor een avontuurlijk en gezellig dagje uit. De Hanzesteden zijn dé steden om erop uit te gaan, op te laden of even op adem te komen. Dit doe je door deel te nemen aan diverse ontspannen autoroutes in Overijssel en Gelderland. Ongecompliceerd genieten past uitstekend bij onze nuchtere mentaliteit. Laat de stressvolle situatie daarom voor wat het is en ontdek met je partner of vrienden via een autorit de mooiste plekjes van Oost Nederland.

Met een cabrio van Hanzestad naar Hanzestad
Bekijk de video

Autoroute langs de IJssel

In Overijssel en Gelderland vind je maar liefst negen Hanzesteden, die je met verschillende routes aan elkaar kan verbinden. Een autoroute langs de IJssel voert je langs Hanzesteden als Zwolle, Hasselt, Kampen en Deventer. Veluwse Hanzesteden als Hattem, Elburg en Harderwijk zijn omringd door bosrijke natuur en aan elkaar verbonden met charmante weggetjes. Vergeet vooral ook niet de Hanzesteden Zutphen en Doesburg. Ook deze Hanzesteden in de Achterhoek liggen aan de IJssel en met de Hoge Veluwe en de Posbank om de hoek is er meer dan genoeg te zien en beleven.

Meerdaagse autoroute

De negen Hanzesteden liggen dan wel dicht bij elkaar, er is meer dan genoeg te ontdekken. Onze tip: Neem de tijd en ontdek de Hanzesteden tijdens een meerdaagse autovakantie. Rijd van hotel naar hotel, of laat je verrassen door de authentieke B&B’s in de historische binnensteden. Combineer je bezoek met een stadswandeling of een rondvaart in de historische grachten. Op deze manier leer je de echte verhalen achter deze Hanzesteden beter kennen.

Lees ook: ontdek de Hanzesteden met de camper

Veerpontjes

Een autotocht langs de rivier de IJssel brengt je langs veel van de Hanzesteden. De natuurgebieden en uiterwaarden langs de IJssel zijn geliefd om hun bijzondere flora en fauna. De dijken bieden een goed uitzicht op de foeragerende vogels. Vergeet dus niet om je auto ook even te parkeren en hiervan te genieten. Ook leuk: langs de IJssel zijn er verschillende plekken om met een veerpont over te steken. Zo kan je langs beide zijden van de rivieroever genieten van de mooiste rivier van Nederland.

Kortom, heb je behoefte aan frisse lucht en verrijk jezelf of een ander graag met een ontspannen dagje of weekendje weg? Dan is de keuze voor een autorit in onze oostelijke provincies snel gemaakt. Ontdek met elkaar de mooiste plekjes en maak kennis met de gezelligheid en warmte van de Hanzesteden. Kom daarom binnen en laat je verrassen door de historische binnensteden en de prachtige natuur in de omgeving.

Meer autoroutes in Overijssel vind je op de website van VisitOost