Natuur

Hanzejaar thema: Hanze H2O

 • Leestijd 2 minuten
 • 13254 x bekeken

Het Hanzejaar 2023 zit VOL met educatieve, culturele én economische events. Bij het thema Hanze H2O vind je events die passen bij het water en de IJssel: op het water, aan het water, verbonden door water, alles wat met het water te maken heeft. Bekijk de events van het Hanzejaar die passen bij dit thema.

 1. 24-uur Hanze

  Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in de Hanzesteden?

 2. Kleur de Hanze In!

  Kleur tot en met 3 december jouw kleurplaat in voor Kleur de Hanze. Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar worden de mooiste kleurplaten geprojecteerd op iconische Hanzepanden in de negen Hanzesteden!

 3. Alles van het Hanzejaar 2023

  Natuurlijk is het ook goed om álle events van het Hanzejaar 2023 door te spitten. Er zit voor een ieder wat bij. Voor jong en oud, voor iemand die zich helemaal wil verdiepen in de Hanze of juist het verhaal van NU wil ontdekken.