LF3 fietsroute: langeafstandsroute langs de Hanzesteden

De zeven verrassende Hanzesteden langs de IJssel worden verbonden door prachtige lange fietsroutes zoals de Hanzeroute. Fietsen langs de IJssel, één van de mooiste rivieren van Nederland, over slingerende dijkjes en vrij liggende fietspaden. Dit moet je weten over de LF3 Hanzeroute.

LF-routes, languit Landelijke Fietsroutes, zijn bewegwijzerde langeafstandsroutes en zeer geschikt voor fietsvakanties. De Hanzeroute is het middelste deel van de LF3 en van Hanzestad Hasselt tot Doesburg zo’n 100 kilometer. De andere twee routes zijn de Rietlandroute en de Maasroute; het fietspad loopt dan ook door de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland en Limburg.

Natuurschoon en Hanzesteden vol cultuurhistorie

De natuur van de Hanzesteden fietsroute is adembenemend, de vele vertakkingen en uitlopers van de IJssel zorgen voor onvergetelijke vergezichten. Geniet onderweg dan ook volop van de natuurlijke uiterwaarden en de vrijwel ongetemde loop van de IJssel.

Je fietst via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes. Behalve door de natuur, fiets je ook van Hanzestad naar Hanzestad. Hier kun je heerlijk vertoeven op een terras, cultuur snuiven of wat winkels bekijken.

Hanzepicknick

Leuk: neem een goed gevulde picknickmand mee! Deze kun je halen bij verschillende horeca langs route, zoals in Zwolle bij De Vreugdehoeve, in Doesburg bij Hotel Doesburg en vlakbij Deventer bij Museumcafé de Kribbe. Laat de Hanzepicknickmand vullen met een lekkere lunch en zoek een mooie plek langs de IJssel om van de lunch te genieten.

Knooppunten en fietsroute

De Hanzeroute start op het Stationsplein van Kampen. Stap je liever op in Hasselt, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen of Doesburg? Dat kan ook! De route wordt aangegeven aan de hand van routeborden in beide richtingen, maar kun je ook volgen met fietsknooppunten. De routes langs de Hanzesteden sluiten namelijk naadloos op elkaar aan door middel van fietsknooppunten.

LF3 Hanzeroute downloaden

De lange fietsroute is hier te downloaden.

Routekaart IJssel kopen

De routekaart IJssel van Falk geeft de route ook weer in fietsknooppunten de kaart is te bestellen via de website van Falkplan.

Natuurlijk gloort aan het einde van het pad altijd weer een Hanzestad waar je terecht kunt voor een flinke dosis cultuur , een heerlijk hapje eten of een fijne overnachting. Zo kun je er een meerdaagse fietstocht van maken en er zelfs één van de andere twee LF3-routes aan vastplakken.

#Visithanzesteden