Al fietsend door Zwolle

Hanzestad Zwolle heeft heel veel gaafs te bieden! Er zijn meer dan genoeg interessante bezienswaardigheden te zien, waardoor je nauwelijks alles op één dag kunt bekijken. Een rondleiding door de stad is hiervoor de ideale oplossing, en dan niet te voet, maar op een tweewieler. Te fiets ben je mobieler, sneller én je krijgt de kans om met een gids op pad te gaan.

Nieuwe manier van rondleiden

De organisatie Hiawatha Actief verzorgt interessante fietstochten, zodat toeristen de stad Zwolle al fietsend kunnen ontdekken. Deelnemers krijgen een comfortabele fiets tot hun beschikking waarop zij heerlijk kunnen fietsen. Onderweg wordt er geen enkele hotspot overgeslagen.

Bijzondere weetjes

Zo kom je tijdens de twee uur durende fietstocht langs bekende monumenten als de Sassenpoort en de Peperbus. Daarnaast zul je langs diverse andere leuke zaken komen, zoals de Herman Brood Experience, het Zwolse Balletjeshuis en Museum De Fundatie. De gids zal je op de hoogte brengen van de meest bijzondere weetjes. Om de tocht aantrekkelijk te maken voor jongeren, zal er op een enthousiaste, luchtige manier verteld worden.

Hiawatha Actief is van oorsprong een bedrijf dat bootjes verhuurd aan de Potgietersingel. Omdat de toeristen aangaven ook graag te willen fietsen, bedacht het bedrijf hiervoor een formule voor zowel jonge als oude toeristen. De uitvoering van het plan begon allemaal bij de aanschaf van een stel comfortabele fietsen, die allemaal vrolijke stickers kregen om de aandacht van het publiek te trekken. Dit heeft goed gewerkt, want de toeristen komen zich veelvuldig inschrijven voor de dagelijks georganiseerde fietstochten, en ook los worden er regelmatig fietsen verhuurd. Als het animo voor de tochtjes blijft groeien, wil de organisatie ook tandems in gaan zetten. Het bedrijf overweegt bovendien om arrangementen aan te bieden. Deelnemers kunnen dan in de ochtend fietsen, tussendoor ergens gaan lunchen en ’s middags genieten van een ontspannend boottochtje.

Groepsarrangementen Hanze Bikes

De fietstochten zijn bij uitstek geschikt voor groepsuitjes. Bijvoorbeeld als teamuitje, viering van een verjaardag of als weekendactiviteit met de familie. Zowel jongeren als ouderen kunnen meedoen aan een fietstocht, zolang de deelnemer in staat is om minimaal twee uur te fietsen. De organisatie wil vooral groepen van zo’n 10 personen aantrekken. Dit is een ideaal aantal om de groep bijeen te houden en om iedereen informatie te kunnen geven over de highlights die voorbij komen.

Tijdens de tocht wordt de fiets twee keer geparkeerd, namelijk bij de Herman Brood Experience en bij het Zwolse Balletjeshuis. Bij de eerste stop krijgen de fietsers een drankje aangeboden en bij de tweede stop worden er zakjes met balletjes uitgedeeld. Natuurlijk worden er leuke anekdotes aangehaald bij het passeren van boekhandel Waanders In de Broeren en Museum De Fundatie. De prijs om mee te doen aan de fietstocht bedraagt 27,50 euro per persoon.

TIP: Wil je meer van Zwolle zien per fiets? Kies een van de andere mooie fietsroutes en ontdek de omgeving in en rondom Zwolle!