De 4 mooiste fietsroutes in en rondom Elburg

De oude vissersstad Elburg is niet alleen gezellig en rijk aan cultuur, maar ook een perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietsroute door Gelderland en de Veluwe. Of je nu een fietsroute plant, op de bonnefooi gaat of knooppunten volgt; mooi wordt het zeker! Voor deze fietstochten wil je maar wat graag op de fiets springen.

Fietsen rond Elburg en ’t Harde

Via de vesting van Elburg en kleine weggetjes fiets je door het polderlandschap dat de gemeente Elburg rijk is. Fietsend langs wateren, monumenten en weilanden maak je een reis door de geschiedenis. De fietstocht is 45 kilometer lang en onderweg kom je langs Elburg-Vesting, Oosterwolde, ’T loo, Mullegen, ’T Harde en Doornspijk.

Tuinenroute

Stap op de fiets en kom langs de bijen- en natuurtuin in Nunspeet en de A.Vogel tuinen. Hier kun je ook heerlijk wandelen. Onderweg kun je het Veluwemeer bewonderen, Hanzestad Elburg en Landgoed Zwaluwenburg. Je start bij VVV Nunspeet en de ronde is 41 kilometer.

FUN route met kinderen

Ben je op zoek naar een leuke fietstocht voor kinderen? De Fantastische Unieke Nunspeet route is geschikt voor het hele gezin. Deze fietsroute is 10 kilometer en onderweg zijn er genoeg speelmogelijkheden.

Denk aan speeltuinen, een zwembad, de Zandenplas, een manege, de IVN-bijentuin, twee dierenweides en een vijver met eendjes. Begint de maag te borrelen? Onderweg zijn er genoeg plekken om even op te steken. Je start bij VVV Nunspeet.

Fietsen op de Veluwe

Net Nationale Park De Hoge Veluwe is een perfecte plek voor een fietstocht. Vanaf Elburg ben je daar zo! Je kunt het park ook verkennen met een audio-fietsroute. Je maakt dan een virtuele reis door de geschiedenis van dit natuurgebied en de route leidt langs overblijfselen van oude buurtschappen, bedreigde zandwoestijnen en vennen. De route is ongeveer 18 kilometer lang en start bij het Bezoekerscentrum. Kijk ook goed om je heen, want er loopt hier allerlei wild rond! De audio voor de fietstocht kun je alvast downloaden.

Houd je van pontjes? Goed nieuws: tussen Nunspeet en Biddinghuizen ligt het Veluwerandveer. Dit is een unieke verbinding over het water die het mogelijk maakt om in een dag te genieten van zowel de Veluwe als de polder. Het pontje brengt je in 25 minuten van Gelderland naar Flevoland en andersom. Wil je fietsen met een fietsknooppuntenkaart, dan kun je bij alle VVV’s in de regio kaarten kopen, waar je veel gemarkeerde fietsroutes zelf kunt samenstellen.

#Visithanzesteden