Fietsen en wandelen in de Hanzesteden

De Hanzevallei heeft hoge rivierdijken met imponerende vergezichten. Af en toe gaan de routes iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. En natuurlijk gloort aan het einde van het pad altijd weer een Hanzestad waar je terecht kunt voor een heerlijk hapje eten.

Wandel door de Hanzevallei met de lange afstandswandeling het Hanzestedenpad, en door de binnenstad van de Hanzesteden met de Hanzestadswandeling. Of kies jouw favoriete fietsroute om de Hanzesteden te verkennen.

Fietsknooppunten

Op de fietsknooppuntenkaart ‘De IJssel’ kun je zelf veel gemarkeerde wandel- en fietsroutes samenstellen. Ook zijn er een aantal fietsroutes voor je geselecteerd waaronder de LF-3 Hanzeroute. De kaart is te bestellen via de website van Falkplan.

Bikken + Biken

Tip! Even lekker rondje fietsen met z'n tweeën of met je gezin? Mét een lekkere lunchbox voor onderweg? Ga dan Bikken + Biken tussen Hattem en Elburg tijdens Hemelvaart- of Pinksterweekend.

Fietsrondje Kampen-Zwolle

In stilte, over de dijk, langs de IJssel en de uiterwaarden. Deze bewegwijzerde route van 41 kilometer laat je kennismaken met de IJssel en de omliggende dorpen en steden Zwolle, Kampen, Wilsum en Zalk. Het Hanzerondje is hier te downloaden.