Evenement voor in de agenda: Dickens Festijn

Het mag dan Nederland zijn en de 21e eeuw, tijdens het Dickens Festijn waan je je in De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken komen tot leven. Wat kun je verwachten tijdens dit legendarische evenement in Deventer?

Charles Dickens was één van de belangrijkste Engelse schrijvers van het Victoriaans tijdperk. Kenmerkend voor zijn verhalen zijn de sociale misstanden, de verhaalopbouw, de cartooneske karakters en de humor. In Deventer worden zijn verhalen nog altijd in leve gehouden tijdens het jaarlijks terugkerende Dickens Festijn. In 2017 valt het Dickens Festijn op 16 en 17 december, van 11 tot 17 uur.

Personages komen tot leven

Tijdens het Dickens Festijn is Deventer omgetoverd naar de 19e eeuwse Engelse stad uit de beroemde boeken van de schrijver. Bezoekers kunnen zich in het historische bergkwartier vergapen aan ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de schrijver, zoals Mr. Pickwick, Scrooge, Oliver Twist en Christmas Carol Singers. Heren op hoge fietsen banen zich een weg door smalle straatjes, terwijl zwervers om geld bedelen en boefjes van alles proberen te stellen. Het is theater, maar lijkt net echt! Kijk goed om je heen, want overal gebeurt wel iets. Proef ook de heerlijke gepofte kastanjes, plumpudding of appel crumble.

Kerst met activiteiten

Tijdens en rondom het Dickens Festijn staat Deventer in het teken van kerst met vele activiteiten. Denk aan prachtige kerstconcerten, heuse kerstmarkten met gezellige kramen en andere activiteiten in het kader van Deventer Kerststad.

Toegang

Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Het evenement vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Toegang is gratis en alleen mogelijk via de Keizerstraat, ten hoogte van de Schouwburg. Houd er rekening mee dat je mogelijk even moet wachten voordat je naar binnen kunt; er komen jaarlijks ruim 150.000 bezoekers op dit evenement af!

Kijk voor alle informatie op www.dickensfestijn.nl