Voor in de agenda: Deventer op Stelten

Zin in acrobatiek? Voorstellingen van internationale allure? Humoristische acts? Ga dan naar Deventer op Stelten 2018. Op 6 t/m 8 juli kun je hier genieten van ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen. Je kijkt je ogen uit!

Deventer op Stelten is terecht het grootste theaterfestival van Oost-Nederland. En dat niet alleen: het is een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Er zijn niet alleen theatervoorstellingen te zien uit Nederland, maar ook uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland en Belgiƫ. Ook fijn: de toegang is gratis!

Programma Deventer op Stelten

Al wandelend kom je langs allerlei spectaculaire acts. Door de hele binnenstad van Hanzestad Deventer en locaties rondom het centrum gebeurt van alles. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot meer ingetogen acts. Denk aan een oude man die ineens ergens tegenaan valt, een muzikale parade met steltdansers, rook en een gigantische vogel, en acrobaten die door de lucht vliegen.

Een paar hoogtepunten

Een paar hoogtepunten van 2017 waren Cia Maduixa, Nofit State Circus en Motionhouse, Les Rois Vagabonds, Firebirds en Figures Libres. Even een break nodig van het buitentheater? Ga dan naar muziekfestival Hoogtevrees in het hart van het Worpplantsoen. Lekker luieren in het gras, genieten van de bands met een hapje en een drankje in je hand. Dat kan slechter, toch?

Data Deventer op Stelten 2018

vrijdagavond 6 juli: 20.30-24.00 uur
zaterdag 7 juli: 12.30-17.00 uur en 20.30-24.00 uur
zondagmiddag 8 juli: 12.30-17.00 uur

Toonaangevend festival

Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is Deventer op Stelten uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals. Het festival is jaarlijks in juli en wordt door ruim 120.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival.