Voor in de agenda: Boekenmarkt in Hanzestad Deventer

Op zondag 5 augustus 2018 vindt in boeken- en Hanzestad Deventer de 30e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. Trek de wandelschoenen maar aan, want de boekenmarkt is, met 878 kramen, totaal 6 kilometer lang. Het is ook niet voor niets de grootste van Europa!

Deventer kent een rijke geschiedenis aan boeken. Al vele eeuwen worden in deze Hanzestad boeken gemaakt, bewaard en verkocht. Dat was al zo in de 15e eeuw en dat is nu nog steeds zo. Deventer kent een groot aantal uitgeverijen en drukkerijen en de stad biedt een ruim en gevarieerd aanbod van boekhandels en antiquariaten. In 1447 drukte Richard Paffraet het eerste boek volgens de nieuwste boekdrukkunst. Aan het eind van de 15e eeuw was hij samen met Jacob van Breda als Deventer boekdrukkers verantwoordelijk voor het grootste deel van alle uitgaven in Nederland. Daarmee was Deventer een van de belangrijkste drukkerscentra van Europa.

Boekenmarkt Deventer

De markt kronkelt langs de Deventer IJsselkade en door de binnenstad. De Brink, Zandpoort, Polstraat, Melkerstraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle, Van Twickelostraat: allemaal staan ze vol met boekenkramen. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. Naast de markt is er een uitgebreid programma met muziek, kunst en exposities.

3 feiten

  1. De markt begint officieel om 9.30 uur en duurt tot 17.30uur.
  2. De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van de maand augustus.
  3. Het Deventer Boekenmarktboekje is verkrijgbaar voor €2 bij de informatiekramen op de Boekenmarkt en via de VVV Deventer.

Combineer een bezoek aan de Deventer Boekenmarkt met een meerdaags verblijf in Deventer. Geniet van de bijzondere overnachtingsplekken, de fijne restaurants en de gezellige winkels. Het aanbod is in alle opzichten gevarieerd!