Smaakroutes

De Hanzesteden beleef je op allerlei verschillende manieren. Alle zintuigen worden ingezet. Je kunt de steden en de omgeving ook proeven. Wandel of fiets mee met deze bijzondere routes en ontdek de smaken van de Hanze

Zwolle: een feestje voor je smaakpapillen

Er zijn maar liefst vier smaakroutes in Zwolle. Je proeft de lekkernijen van het Vechtdal of je kiest voor een hartige of zoete culinaire wandeling. Er is ook een smaakfietsroute door Zwolle. Welke je ook kiest: je komt thuis met een tas vol lekkers.

Streekproducten langs de IJssel

Langs de oevers de Overijsselse Vecht en Zwarte Water voert de smaakfietsroute IJsseldelta. Je fietst dwars door Zwolle en komt ook bij de Hanzestad Hasselt. Tijdens deze culinaire fietstocht stop je onderweg bij restaurants, molens, streekproductenwinkels en boerenbedrijven.

Authentieke smaken in Deventer

Je kunt kiezen uit twee smaakroutes in Deventer. Beide culinaire wandelingen leiden je langs de lekkerste winkeltjes van de Hanzestad. Je proeft onder meer chocolade, soep en uiteraard: Deventer koek. Bij elke stop mag je de ‘specialiteit van het huis’ proeven én je krijgt iets mee voor thuis.

Kampen: Smaakroute ten top

Een stadswandeling maken langs de lekkerste winkeltjes van Kampen met de smaakroute Kampen; wie wil dat nu niet? Proeven, proeven, proeven én je krijgt bij iedere locatie iets lekkers mee die je in je goodiebag kunt stoppen.