Deze 8 restaurants in Zutphen mag je niet missen

In Zutphen is het goed vertoeven. Voor cultuurliefhebbers, gezondheidsgoeroes en lekkerbekken. Want in Zutphen kun je heerlijk uit eten op allerlei bijzondere plekken. Wat dacht je van een restaurant in Middeleeuwse stijl of een geweldige stadsbrouwerij? Neem plaats in een van deze restaurants en geniet.

Vrijwel al deze restaurants serveren traditionele gerechten uit de Hanzetijd en regionale producten. Hanzerestaurants herken je aan het Hanzestedenschildje.

Lunchroom De France

Hier heb je verse producten uit eigen keuken. Versgebakken broodjes, overheerlijke koffie, dampende soep en rijk gevulde quiche.
Waar: Korte Beukerstraat 4

De Wijnhuistoren

Gelegen op één van de mooiste plekjes aan het gezellige marktplein: De Wijnhuistoren. De ideale plek voor een kop koffie, een smakelijke lunch of heerlijk diner. ’s Avonds worden er heerlijke Italiaanse specialiteiten geserveerd, afgestemd op het seizoen. Van donderdag tot en met zondag kun je in de gewelvenkelder genieten van diverse tapas.
Waar: Groenmarkt 40

Bij d’n Open Haard

Gevestigd in een monumentaal middeleeuws pand en ingericht in passende oude stijl: Bij d'n Open Haard. De menukaart is de grote verrassing: gespecialiseerd in Middeleeuwse in oud-Europese gerechten. De bediening loopt in middeleeuwse kledij en de gerechten worden geserveerd in aardewerk servies.
Waar: Houtmarkt 60

Brasserie 6

Een gezellige ontmoetingsplek met frisse uitstraling. De keuken is gevarieerd en biedt eigentijdse seizoensgerechten. Je kunt hier ook genieten van een high tea.
Waar: Gravenhof 6

Chapoo

In de zomer is het lekker toeven op het terras. Het interieur van het restaurant is een mix van trendy en klassiek en door de hoge plafonds geeft het restaurant een prettig, ruimtelijk gevoel. De lunch - en dinerkaart wisselen meerdere keren per jaar en bieden telkens weer smakelijke gerechten.
Waar: Turfstraat 7

De Revolutie

Al jaren een begrip in Gelderland en omstreken. De warme Latijns-Amerikaanse sfeer, de fijne muziek en de verassende gerechten. Hier kun je uitstekend eten, drinken en genieten van cocktails.

Denk aan een Mexicaanse burrito, salade met verse avocado mango, blauwe kaas en walnoten of varkenshaas gevuld met zontomaat, mozzarella omwikkeld in parmaham.
Waar: Zaadmarkt 74

Toro

In een monumentaal pand met verrassende lekkere Spaans-Argentijnse gerechten. Naast bijzondere vegetarische voor- en hoofdgerechten ook ruime keuze aan brood met lekkere dips. Waar: Groenmarkt 37

Stadsstrand bij Het Koelhuis

Het Koelhuis is de hele zomer in het weekend open voor alle thuisblijvers en toeristen! Elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur waan je je op vakantie in eigen stad. Geniet van verse, koelhuisgemaakte tapas, cocktails, lekkere muziek en ijsjes.

Toch wind en regen? Dan zit je binnen droog en warm aan de leestafel of duik je weg in de banken met een biertje en een hapje.
Waar: Coenensparkstraat 1