Deze restaurants in Doesburg mag je niet missen

Binnen een middeleeuws stratenpatroon vind je in prachtige panden de meest gezellige en lekkere restaurants. Heb je lekker gewinkeld? Cultuur gesnoven? Of de haren laten wapperen tijdens een fietstocht? Wat je reden ook is: Doesburg mag je niet overslaan als het op eten aankomt. Waar kun je lekker uit eten in deze Hanzestad?

Vrijwel al deze restaurants serveren traditionele gerechten uit de Hanzetijd en regionale producten. Hanzerestaurants herken je aan het Hanzestedenschildje.

Het Arsenaal 1309

Bij het Arsenaal draait het om plezier. Hier is van alles te doen. Op de kaart van het Grand Café staan stoere klassiekers, gemaakt met ingrediënten uit de buurt. Schuif vooral ook aan voor het ontbijt.
Kloosterstraat 15
www.hetarsenaal1309.nl

Lunchroom La Fleur

Deze lunchroom heeft verschillende muurversieringen en hier heerst een gezellige sfeer. Achter in de Orangerie bevindt zich een Victoriaanse serre. Hier is het goed toeven met de oude waterputten, omgeven door planten.

Tip: bestel een Hanzelunch of de befaamde Doesburgse mosterdsoep.
Kerkstraat 16
www.lunchroomlafleur.nl

Stadsbierhuys De Waag

Dit café is de oudste horecagelegenheid van Nederland en gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1478. Het is een ontmoetingsplaats van doesburg. Het Grand Café is een fijne plek om heerlijk aan de open haard te zitten of de krant te lezen aan de leestafel. Je kunt hier borrelen, lunchen en dineren. Er wordt regelmatig livemuziek gespeeld.
Koepoortstraat 2-4
www.waagdoesburg.nl

Restaurant de Liefde

Op de menukaart staan veel verassende gerechten met amoureuze namen, zoals De Gouden Kus of Hartstocht. De inrichting wordt gedomineerd door grote velours gordijnen, donker hout, zwart en donkerbruin meubilair en engelen. Laat je verleiden door de gerechten die met pure liefde worden bereid.

Specialiteiten: vegetarische gerechten en wijnen.
Philip Gastelaarsstraat 5A
www.restaurantliefde.nl

#Visithanzesteden