Deze 6 restaurants in Harderwijk mag je niet missen

De tassen aan beide handen beginnen zwaar te worden en je maag begint te borrelen … tijd om te gaan eten! In Harderwijk kun je heerlijk uit eten. Plof neer op een terras of kies een tafeltje in één van de gezellig aangeklede restaurants. Dit zijn de leukste restaurants van Harderwijk.

Vrijwel al deze restaurants serveren traditionele gerechten uit de Hanzetijd en regionale producten. Hanzerestaurants herken je aan het Hanzestedenschildje.

Walhalla

Het is heerlijk vertoeven op het stadsstrand van Harderwijk. Vanaf het terras of achter de ruiten geniet je van een prachtig uitzicht. Niet onbelangrijk: het eten bij Walhalla is ook fantastisch!

Waar: Strandboulevard West 1

Foto: Erik Rudolfs

Ratatouille

In het eigentijdse restaurant geniet je van culinaire verrassingen. In de ambachtelijke, moderne keuken van Ratatouille worden veelal biologische en lokale producten gebruikt. Je kunt hier ook wijn proeven in de kelder of samen koken in het kooklokaal.
Waar: Vischmarkt 6

www.rttll.nl

Basiliek

Basiliek is een restaurant in het voormalig Agnietenklooster met één Michelinster. Binnen de ruwe bakstenenmuur kun je lunchen en dineren en bij mooi weer geniet je op het terras met een drankje in de hand van de pittoreske markt.

De keuken neemt Franse smaakcombinaties als uitgangspunt. Leuk detail: ze zaaien en onderhouden een eigen kruidentuin, waar ook eetbare bloemen in staan.
Waar: Vischmarkt 57a
restaurantbasiliek.nl

De Hortustuin

Een kleine oase op het bruisende marktplein in de binnenstad met een prachtig terras in het Hortuspark. Eet je vegetarisch? Kies dan voor de heerlijke veggieburger of voor ons vegahoekje. Dat laatste bestaat uit een geitenkaasquiche met pistachenoten, prei, tomaat en venkel.

Er staan ook genoeg vis- en vleesgerechten op de kaart en ook de toetjesliefhebbers lopen niets mis. Wat dacht je van witte chocolademousse of aardbeienparfait met cacao?
Waar: Markt 7
www.beleefharderwijk.nl/hortustuin

’T Nonnetje

’T Nonnetje is een specialiteitenrestaurant met twee Michelinsterren. De gerechten worden bereid met de mooiste en pure biologische seizoensproducten en zijn alles behalve doorsnee. Zo kun je een terrine van ganzenlever en gerookte paling met rode biet voorgeschoteld krijgen. Of gebrande Hollandse witte asperge en zandpeen.
Waar: Vischmarkt 38
www.hetnonnetje.nl

Da Gabriele

Eten bij de Italiaan! Dat is nooit verkeerd en zeker niet als je gaat eten bij Da Gabriele. Hier krijg je regionale gerechten voorgeschoteld en proef je de mediterrane sfeer. Op de menukaart ontbreken gerechten als risotto, ravioli en aubergine uit de oven niet. Maar saai? Dat woord komt niet in de vocabulaire van de koks voor.
Waar: Vischmarkt 31
www.dagabriele.nl

#Visithanzesteden