Deze 5 restaurants in Elburg mag je niet missen

De prachtige vestingstad Elburg is niet alleen een genot om door heen te wandelen, maar ook om te eten. Uit eten in Elburg is veelzijdig en vooral heel erg lekker. Dit is een verzameling van de lekkerste en gezelligste restaurants in Elburg. Vrijwel al deze restaurants serveren traditionele gerechten uit de Hanzetijd en regionale producten. Hanzerestaurants herken je aan het Hanzestedenschildje.

Da Pietro

Sla de menukaart open en je vind allemaal verrassende Italiaanse smaken. Geniet van een viergangenmenu van de chef of stel je eigen menu samen. Door Italië Magazine is dit restaurant uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Waar: Vischpoortstraat 16

’T Boothuis

Of je nu wilt lunchen, dineren of een high tea of drankje wilt doen - bij ’T boothuis kan het allemaal. Het restaurant ligt tegenover de gezellige, pittoreske haven en het oude centrum van Elburg ligt op loopafstand. Uitstekende internationale keuken.
Waar: Haverkade 10

Restaurant de Haas

In restaurant De Haas kun je heerlijk uit eten in een huiselijke ambiance. Op de kaart vind je een ruim assortiment en de keuken maakt nog gebruik van traditionele familierecepten. Natuurlijk kun je hier ook even ontspannen en genieten van een vers gezet kopje koffie of een fijne borrel.
Waar: Jufferenstraat 21

Le Papillon

De wortels van Le Papillon voeren terug tot aan de 17e eeuw. Waar je ook plaatsneemt, de authentieke eigenschappen van dit pand zijn bewaard gebleven en overal zichtbaar. Zowel in de keuken als achter de bar wordt aandacht besteed aan kwaliteit. Ambacht en gastvrijheid staan centraal. Geniet van diverse vis-, vlees- of vegetarische gerechten. Allemaal bereid met verse seizoensproducten.
Waar: Vischpoortstraat 15

’T Olde Regthuys

In het hart van vestingstadje Elburg ligt café-restaurant ’T Olde Regthuys. Hier kun je terecht voor een bakje koffie, een high tea of een paar uurtjes borrelen met vrienden. Zowel voor vlees- en visliefhebbers als vegetariërs is hier volop keuze. Ook leuk: naast de gewone menukaart, kun je hier ook tapas eten.
Waar: Beekstraat 33