7 keer lekker eten in Kampen

Een mens kan niet zonder … juist, eten! En dat is maar goed ook, want in Hanzestad Kampen zijn de leukste eettentjes om je smaakpapillen te strelen. Dit zijn van de beste, leukste en lekkerste restaurants en lunchcafés in Kampen. Verboden om te missen tijdens een dagje Kampen!

1. Happen en tappen - Proeflokaal de Stomme van Campen

In dit proeflokaal kun je genieten van een ruim assortiment speciaalbieren, wijnen en andere distillaten. Achter proeflokaal De Stomme van Campen ligt Restaurant Hendrick, van dezelfde eigenaar. Het enige wat ze gescheiden houdt is een schuifdeur. Ideaal, zo kun je vanuit het restaurant meteen door naar het proeflokaal. En andersom.

2. De beste high tea- koffie- en theewinkel Zoetelief

Wanneer je de deur opent, komt de geur van versgebrande koffie je tegemoet. Bij koffie- en theewinkel Zoetelief kun je dwalen tussen talloze soorten koffie en thee. Voorin de winkel is een koffie- en theeschenkerij.

En bij mooi weer? Dan gaat het terras open en kun je in het zonnetje genieten van een kop koffie of een voortreffelijke high tea. Want wie kan er nou een beter high tea serveren dan een koffie- en theeschenkerij? Precies, niemand. Geopend van dinsdag t/m zaterdag.

3. Ingrediënten uit de IJsseldelta - Hendrick

Wie de streek wil proeven, schuift in Kampen aan bij restaurant Hendrick. Hier wordt gekookt met producten van het seizoen, veelal afkomstig uit de IJsseldelta. De menukaart bestaat uit een variatie van vlees, vis- en vegetarische gerechten. Kun je niet kiezen? Geen probleem: bij Hendrick werken ze niet met hoofdgerechten, maar met iets kleinere gerechten. Zo kun je meer proeven. Ook leuk: de gerechten mag je delen.

4. Biefstuk, biefstuk, biefstuk - Herberg de Bonte Os

Zin in biefstuk? Dan is dit the place to be. Herberg de Bonte Os is hét bruine steakcafé aan de voet van de Nieuwe Toren in Kampen. Dit café staat in Kampen bekend om zijn liefde voor het bakken van verse biefstukken. Kogelbiefstuk, entrecote, ossenhaas … Maar je vindt er ook gerechten zoals varkenshaas-saté, salades en gerechten van de Vegetarische Slager.

5. Een maatschappelijk doel - Posthuus Kampen

Posthuus Kampen is een lunchcafé, lifestylewinkel en creatief atelier. Bovendien hebben ze een maatschappelijk doel: mensen met een beperking professioneel opleiden, zowel in de keuken als in de bediening. De lunchgerechten zijn simpel, lekker en vers. Je kunt er ook terecht voor een high tea. Geopend van dinsdag t/m zaterdag.

6. Beste restaurant van Kampen - de Bottermarck

Knus, romantisch en een echt huiskamergevoel. Bij de Bottermarck neem je plaats aan één van de tien tafels en kun je ondertussen zien wat de koks bereiden in de halfopen keuken. Je kunt hier lunchen, brunchen, high tea-en of dineren. Net wat je wilt! De gerechten zijn Frans, puur en prachtig om te zien.

7. Stadsherberg

Van avocadosoep en geitenkaas met spek tot carpaccio en een boerenomelet. Bij de Stadsherberg kun je lekker uit je comfort zone kruipen of veilig aan wal blijven. Hier kun je de hele dag door eten, drinken en genieten van het uitzicht over de IJssel en de Stadsbrug. Lees de krant, klets met je tafelgenoten of bespreek zaken onder de lunch.

#Visithanzesteden