Harderwijk en zijn trotse bewoners

  • Leestijd 2 minuten
  • 1407 x bekeken

De afgelopen jaren is Harderwijk mooier en mooier geworden, vooral zijn prachtige kade valt niet meer te missen. Harderwijk heeft een rijke historie en dat is op veel plekken nog te proeven. Het is een stad met een prachtige ligging, aan de ene kant het water en aan de andere kant de Veluwe. Wat maakt de inwoners trots op hun stad?

Harderwijk grenst aan de het prachtige gebied, de Veluwe. Aan dit gebied grenzen ook nog twee andere Hanzesteden. In de buurt van Harderwijk heb je Hanzestad Elburg. Vroeger was Elburg een bedrijvig vissersstadje aan de Zuiderzee, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een ultiem uitgangspunt voor toeristen en liefhebbers van cultuur en watersport. In de stad duik je terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele stadsmonumenten, zoals het Agnietenklooster, Grote- of St. Nicolaaskerk en de Vischpoort. En wist je dat het centrum van Elburg alleen bestaat uit rechte straatjes, op een klein straatje na: de Krommesteeg.

Een andere Hanzestad die ook grenst aan de Veluwe is Hanzestad Hattem. Deze Hanzestad is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. Daarnaast is het ook één van de Hanzesteden op de Veluwe, met duidelijk haar eigen charme en identiteit. Hattem heeft een rijke historie die nu nog te zien is in de stad. Zowel het stratenpatroon als delen van de oude stadsmuur zijn nog geheel in tact. Vind hier een tof overzicht van wat er allemaal te doen valt in Hattem.