De trotse bewoners van Zwolle

  • Leestijd 2 minuten
  • 1188 x bekeken

Zwolle; een ambitieuze stad die blijft groeien, met als doel in 2023 de 4e economische topregio van Nederland worden. Zwolle ontwikkelt zich meer en meer als een echte studentenstad. Een stad vol met trotse bewoners.. hoe ervaren zij deze historische, trendy Hanzestad? Waar genieten ze van als ze in hun stad rondlopen?

Naast deze Hanzestad Zwolle, zijn er nog andere Hanzesteden in de omgeving te vinden. Links van Zwolle vind je Hanzestad Kampen. Kampen heeft een levendig karakter en is eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met zijn prachtige gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Al wandelend door Kampen ontdek je tussen de goed bewaarde gevels en pakhuizen de ene na de andere muurschildering. Het zijn reclame-uitingen uit vervlogen tijden, maar in ere hersteld.

Als je van Zwolle richting het noorden gaat, kom je 15 km verder uit in Hanzestad Hasselt. Een pittoresk stadje met veel historie, sfeervolle geveltjes, lommerrijke straatjes en verborgen plekken. Daarnaast lopen door Hasselt ook de grachten, waar je in de winter soms op kan schaatsen en in de zomer heerlijk doorheen kan met de boot. Daarnaast kan je er ook heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving.