De trotse bewoners van Hanzestad Hattem

  • Leestijd 1 minuten
  • 1639 x bekeken

Hattem, een Hanzestad op de Veluwe met duidelijk haar eigen charme en identiteit. Hoe ervaren zijn inwoners deze prachtige Hanzestad? Wat is Hattem voor stad volgens hen? Lees verder voor meer verhalen over Hattem en haar trotse inwoners.

Hanzestad Hattem is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. Hattem is één van de Hanzesteden op de Veluwe, met duidelijk haar eigen charme en identiteit. De Hanzestad is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. Niet zo verwonderlijk: de stad is niet alleen ‘fotogeniek’, het ligt ook nog eens in een fraaie omgeving met bos en water op steenworp afstand. Het pittoreske Hattem heeft een rijke historie. Deze rijke historie is nog in de stad terug te zien: zowel het stratenpatroon als delen van de oude stadsmuur zijn nog geheel in tact.

De bewoners zijn dan ook trots op hun stad. Hoe ervaren zij deze pittoreske Hanzestad met haar eigen charme en identiteit? Waar genieten zij van als ze in hun stad rondlopen? Lees de verhalen van de trotse bewoners van Hattem.