Trotse bewoners

De Hanzestad van Stijn

  • Leestijd 3 minuten
  • 2390 x bekeken

In de eigenzinnige Hanzestad Deventer woont Stijn Rorije, 21 jaar en student. Stijn studeert in Zwolle, maar ziet geen reden om de bruisende Hanzestad Deventer te verlaten. Benieuwd wat Stijn trots maakt op zijn stad? Lees dan snel verder.

Stijn Rorije
Stijn Rorije

Stijn vertelt dat hij iets meer dan 6 maanden in Deventer woont. Hij is met zijn moeder mee naar Deventer verhuisd. Stijn studeert in de Hanzestad Zwolle maar voor hem is er geen noodzaak om het bruisende Deventer te verlaten. Deventer is een levendige stad met een monumentale sfeer, met bovendien een prachtige omgeving. Het is in Deventer goed verblijven!

Bergkwartier
Bergkwartier

We vroegen Stijn welke woorden Deventer volgens hem Deventer het beste omschrijven. Het antwoord is prachtig. ‘Ik vind Deventer karaktervol, gezellig en veelzijdig.’ Stijn woont pas een half jaar in Deventer maar heeft genoeg leuke plekjes om met jullie te delen. ‘Ik voel mij erg thuis op de Brink: het plein met ontzettend veel terrasjes, restaurants en uitgaanscafés. Het is er altijd gezellig, ook al loop je er alleen even overheen.’ Ook buiten het bruisende centrum van de Hanzestad is het goed vertoeven. ‘Het is heerlijk om even weg uit de stad te zijn en door het Plantsoen of Vogelpark te lopen.’

Wat maakt Stijn trots op zijn stad? ‘Deventer is echt een stad met karakter. Dit is in de hele Hanzestad terug te zien. Er worden unieke evenementen georganiseerd. Mensen uit het hele land komen hiervoor naar Deventer.’ Er is elke maand wel iets te doen. Deventer is dan ook verkozen tot evenementstad.

Winter in Deventer
Winter in Deventer

Stijn heeft dé ultieme tip voor in de winter: ‘Een echte aanrader is om de kerstmarkt met alle mooie kerstkramen te bezoeken. In Deventer is er rondom kerst een erg gezellige sfeer. Door alle lampjes en kraampjes wordt deze sfeer nog meer versterkt!’ Ook in de zomer is er in Deventer genoeg te doen. ‘Wanneer het in de zomer lekker weer is, is het een aanrader om de terrasjes langs de IJssel eens te bezoeken. Deze terrasjes worden vaak vergeten maar zijn zeker het bezoeken waard. Ook op de Brink is het in de zomer enorm gezellig wanneer de terrasjes vol lopen.’

Als allerlaatste vroegen wij Stijn wat hij zelf graag doet in de zomer en in de winter. ‘Ik vind het zelf heerlijk om met vrienden op het terras te zitten. Maar langs de IJssel is het in de zomer ook altijd heel gezellig. Kleedje en BBQ mee, en genieten maar!’ In de winter worden er een aantal dagen evenementen georganiseerd. Deze winterse evenementen zijn zeker de moeite waard om de kou voor te trotseren.