Trotse bewoners

De Hanzestad van Rik

  • Leestijd 3 minuten
  • 1172 x bekeken

Rik Sneller, 52 jaar, woont al 50 jaar in Hattem en is in de Hanzestad geboren en getogen. Rik woont samen met zijn vrouw en kinderen vlakbij het centrum van Hattem en geniet van de prachtige Hanzestad. Benieuwd naar de tips van deze trotse bewoner? Lees dan snel verder.

Rik woont al 50 jaar in Hattem. Hij vertelt dan ook trots over zijn stad. We vroegen hem waar hij van geniet wanneer hij door Hattem loopt. ‘Sowieso van de oude huizen met de geveltjes. De historie van Hattem is nog steeds goed terug te zien. Het zien van de skyline van Hattem wanneer je buiten de stad loopt is ook super gaaf.’

Hattem
Hattem

Rik vindt Hattem een leuk stadje, waar je het meeste wat je nodig hebt kan vinden. ‘De ligging in Nederland is eigenlijk perfect. Je zit op het kruispunt van twee snelwegen, zowel naar het noorden, als naar het zuiden, als naar het westen kun je eigenlijk best goed uit de voeten.´ Wanneer Rik Hattem in een paar woorden moet omschrijven, noemt hij het volgende: ‘Een historisch, vesting- en Hanzestadje.´ En daar geven we hem geen ongelijk in!

We vroegen naar de ultieme tip voor in de zomer, en naar de ultieme tip voor in de winter. Rik wist hier snel antwoord op te geven. ‘In de winter heb je natuurlijk de musea: het Bakkerijmuseum, Anton Pieck Museum en het Voerman Museum, deze zijn zeker de moeite waard!’ Ook vertelde hij over het landschap van Hattem in de winter. ‘Als je echt een mooi winters landschap hebt, is het mooi om een wandeling om Hattem heen te maken. Je ziet Hattem zo nu en dan vanuit de verte, dat geeft echt een schilderachtig beeld.´ Neem je camera mee en leg dit prachtige beeld vast. Ook Rik heeft een prachtige foto gemaakt van het schilderachtige Hattem in de winter.

©Rik Sneller
©Rik Sneller

Terras in Hattem
Terras in Hattem

De ultieme tip van Rik in de zomer is het maken van een stadswandeling. In de Hanzestad Hattem is verassend veel te zien en te ontdekken. ‘Het is erg leuk om de stadswandeling te doen met een gids, dan krijg je wat meer achtergrond.´ Het is leuk om de verhalen achter de gebouwen te horen. ‘Op een aantal punten staan ook ANWB borden, hier staat ook informatie op.’ Ook vertelt Rik dat Hattem zeer geschikt is om een terrasje te pakken. ‘We hebben een geweldig mooi marktplein met een super terras. Als je niet van de drukte houdt kun je ook heerlijk zitten op het terras bij de molen. Ook een lekker plekje.´

Ook is fietsen in de omgeving erg fijn. Je zit vlak bij de Veluwe. ‘In de zomer fiets ik graag, dat is vaak wel wat verder dan alleen Hattem. Ook wandel ik veel in en rondom Hattem met mijn vrouw. Dit kan natuurlijk zowel in de zomer als in de winter.´ Een rondje wandelen in het centrum is prachtig, maar daar buiten kun je heerlijk genieten van de natuur. In de Hanzestad Hattem is genoeg te doen, zowel in de zomer als in de winter!