Ontdek de Hanzesteden per fiets en schip

Met Boat Bike Tours reist u per fiets en schip door het vlakke rivierdal van de Rijn. Geniet van de natuur vol bos en heide en ontdek de gezellige Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen.

Rijk verleden

In de 13e en 14e eeuw liep door het IJsseldal een van de belangrijkste handelsroutes van Europa. Nu ziet u dat terug tijdens de fietsvaarvakantie naar de diverse Hanzesteden met Boat Bike Tours. In Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen herinneren de sierlijke koopmanshuizen en oude stadsmuren aan die tijd.

Elburg en Spakenburg

Vanuit Kampen gaat de route verder over fietspaden door het bosrijke natuurgebied de Veluwe en langs oude vissersplaatsen zoals Elburg en Spakenburg. Dit laatste havenstadje, gelegen aan de vroegere Zuiderzee, staat bekend om de typische klederdracht. Het eerste plaatsje kan gemakkelijk worden herkend aan het volledig rechte stratenplan en de vestingmuur rondom. Neem rustig de tijd om de stadjes te verkennen.

Van Naarden naar Amsterdam

U bezoekt tevens de oude vestingstad Naarden, met zijn unieke stervorm en dubbele grachtengordel, en het Muiderslot – een middeleeuws kasteel in Muiden. Van daaruit fietst u over rustige wegen en fietspaden naar Amsterdam. Hier hebt u nog de namiddag en avond om eventueel een rondvaart door de grachten te maken of aan wal nog het een en ander te ontdekken. Zoals iedere avond, wordt er ’s avonds een smakelijk driegangen diner geserveerd.

Uw verblijf

U overnacht tijdens deze reis op een schip in een comfortabele hut met privé sanitaire voorzieningen. Het fijne aan accommodatie op een schip is dat u iedere ochtend ontbijt met een ander uitzicht, maar niet steeds uw koffer hoeft in en uit te pakken. Aan boord van de schepen Gandalf, Sarah of de Lena Maria zet de bemanning (kapitein, kok, bediening en huishouding) zich met plezier in om het u naar de zin te maken.

Reisleiding

Tijdens deze achtdaagse Hanzeroute is er een reisleider aanwezig die iedere avond de route van de volgende dag bespreekt en met u mee fietst. U kunt er ook voor kiezen om op uw eigen tempo aan de hand van het gedetailleerde kaartmateriaal en de routebeschrijvingen de dagelijkse tochten te fietsen.