Evenementen en meer

De Hanzesteden staan bol van prachtige evenementen, festivals, tentoonstellingen en nog veel meer. Bekijk hieronder de actuele agenda en kom genieten!


december

Kerst in de Vesting

Kerst in de Vesting

Een magische kerstbeleving in vesting Elburg. Terug naar de jaren van begin 1900. De etalages van de vestingwinkels zijn prachtig aangekleed. En . . je kunt ze zo maar tegenkomen, de meisjes in hun kanten jurkjes, hoefsmeden die paarden beslaan, vissers en boeren in hun werkkleding, schoffies op klompen, hellebaardiers, de stadsomroeper en elegant geklede dames van goede afkomst.

Kerstmarkt Doesburg

Kerstmarkt Doesburg

Een levende kerststal, dennenbomen, zingende koren en zo’n 150 kramen… De kerstmarkt in Doesburg! Sfeer zoals alleen Doesburg heeft, tegen een decor van middeleeuwse pandjes.

Kerstmarkt Hattem

Kerstmarkt Hattem

Een knusse hartverwarmende kerstmarkt in een historisch decor van deze beregezellige hanzestad.

Dickens Festijn

Dickens Festijn

De 19e-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van deze oude Hanzestad Deventer.

Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen

Van historische doorkijkjes naar een ver verleden tot aan persoonlijke ontmoetingen met de personages uit kerstverhalen van toen.

IJssculpturen festival

IJssculpturen festival

Een expositie door een bevroren wereld met als thema: Wereldberoemde verhalen Van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 is het grootste ijssculpturen festival van Europe te bekijken in een 1.500 m² grote vrieshal in de IJsselhallen in Zwolle.

Eindeloos Festival 2017

Eindeloos Festival 2017

Deventer breit een einde aan 2017 met het Eindeloos Festival! Theater, muziek, films, exposities en literatuur: van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december staan er in de binnenstad en het Havenkwartier ruim 50 culturele activiteiten op het programma.

januari

Aftrap Deventer 1250 jaar

Aftrap Deventer 1250 jaar

Op vrijdagavond 5 januari vindt de aftrap van ‘Deventer 1250 jaar’ plaats. In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat mag gevierd worden!

maart

Sail Kampen

Sail Kampen

Sail Kampen is een groots evenement in Hanzestad Kampen. Twee dagen lang waan je je in een heel

juli

Deventer Op Stelten

Deventer Op Stelten

Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties.