evenement

Classical Christmas

wanneer
10 december
plaats
Elburg
19:30

Beleef het ultieme concert met kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands.

Christmas with Vivaldi

Het programma voor de pauze is een unieke samensmelting van de twee beroemdste werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden. Het Gloria in D is het barokgezelschap op het lijf geschreven waarbij sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat de schitterende aria’s vertolken. De musici van The Bach Orchestra of the Netherlands laten in Vivaldi’s ‘Winter’ horen waarom zij tot de top van de Europese barok behoren. Jan Vayne improviseert in de stijl van Vivaldi zoals hij dat alleen kan: virtuositeit gekoppeld aan pure devotie.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 54,95

Op het moment afgeprijst van €80,- naar €54,95. Excl. €6,95 servicekosten per bestelling

Locatie

Grote- of St. Nicolaaskerk

Traditional Christmas

Na de pauze wordt u meegenomen in een totaal andere sfeer met onder andere bekende kerstklassiekers: Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night. Geniet van de sprankelende optredens van solisten sopraan Olga Zinovieva, sopraan Eva Schuurman en tenor Martinus Leusink.

Jan Vayne

De pianovirtuoos zorgt voor ontroerende momenten tijdens het Classical Christmas Concert. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Wees getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze uitzonderlijke pianist en The Bach Orchestra of the Netherlands. Puur, warm en sfeervol in de dagen voor kerst!

Musici

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Jan Vayne, pianist
Olga Zinovieva, sopraan
Eva Schuurman, sopraan
Melina Meschkat, alt
Martinus Leusink, tenor
Pieter Jan Leusink, dirigent