evenement

AFGELAST - Anton Pieck Winterfestijn

wanneer
10 - 11 december
plaats
Hattem

Op 10 & 11 december komen de tekeningen van Anton Pieck weer tot leven in de historische Hanzestad Hattem. Een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck van begin 19e eeuw.

De tekeningen van Anton Pieck komen op 10 & 11 december tot leven in de historische Hanzestad Hattem. Wandel door de binnenstad als een plaatjesboek met allerlei activiteiten in Anton Pieck stijl. Het centrum is vanaf 16.00 uur gevuld met straattheater, oude ambachten, muziek en sfeervolle kraampjes. Het wordt een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck van begin 19e eeuw. Met nostalgische koren, troubadours, sprookjes die herleven en nostalgie ontwaakt.

Anton Pieck Museum Anton Pieck is vooral bekend als ontwerper van het sprookjesbos van de Efteling, bekend van kalenderplaten en van boekillustraties. Dat Anton Pieck daarnaast vele grafische technieken beheerste en een productief veelzijdig kunstenaar is bij het publiek minder bekend. In het museum ontdek je wie Anton Pieck was en waarom zijn werk behoort tot het Nederlands kunsthistorisch erfgoed. Tijdens het festival zijn er 3 verschillende exposities in het museum te bewonderen. De magie van de tekeningen van Anton Pieck worden buiten de museummuren verder verspreidt door de binnenstad van Hattem.

Wanneer

-
-

Locatie

Hattem Centrum

  • Adres Kerkstraat 2
    8051GL Hattem

Volop te beleven Interactieve straattheateracts laten je verwonderen over de gebruiken van vroeger en oude ambachten komen tot leven. Laat je meevoeren terug naar begin 19e eeuw met nostalgische klanken van troubadours en koren. Op de bijbehorende kerstmarkt kunnen bezoekers terecht voor o.a. winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, handgemaakte kerstdecoraties en andere leuke cadeauartikelen. Er is een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen.

Het wordt een pittoresk, knus en nostalgisch winterfestijn met oeroude gezelligheid in Anton Pieck sfeer.