Sinterklaas bezoekt alle woonwijken in Hattem

Intocht Sinterklaas

wanneer
13 nov 2021
13:30 - 16:00

Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Hattem! Helaas ook dit jaar niet op de traditionele manier in de haven. Binnen de geldende Coronamaatregelen bieden we een mooi alternatief: Sinterklaas komt naar je toe in de woonwijken.

Sinterklaas tourt met cabriobus door Hattem

Het is weer die heerlijke tijd van het jaar, om het Sinterklaasfeest te vieren met elkaar.

Wanneer

-

Heb je ‘t gelezen in de krant? Hij is bijna weer in Nederland! 13 november komt hij weer aan. Dat zal geen enkel kind zijn ontgaan.

Met vrolijke Sinterklaasmuziek, gaat Sint een rondrit door de wijken van Hattem maken. De Pieten zullen ons vast ook vermaken! We zullen het zien deze zaterdag, we hopen weer op een feestelijke dag

Geef elkaar de ruimte om Sint goed te kunnen zien, we hebben helaas nog wel te maken met Covid19. Denk dan ook aan de 1,5 meter afstand, Zo houden we het voor iedereen plezant. Ga niet op één plek bij elkaar staan, en zorg dat de optocht vrolijk door kan gaan!

We kijken uit naar de komst van Sint en zijn Pieten, dat wordt zeker weer genieten.

Corona-maatregelen

Door de intocht als een doorstroomevenement te organiseren, hebben toeschouwers geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel wordt nadrukkelijk gevraagd om de stoet te bekijken ergens in de eigen wijk en niet in het centrum van Hattem op één punt samen te komen.

De intocht zal stapvoets blijven rijden en helaas is het niet mogelijk om de Sint een hand te geven. Op deze manier komen er geen grote groepen samen en kan iedereen even zwaaien naar de Sint en pepernoten verzamelen bij één van de Pieten op de step of de fiets.
Zie route en aankomsttijden (bij benadering) hieronder:

Bekijk de route

Glutenvrije pepernoten
Kinderen met een glutenallergie kunnen zaterdag dankzij sponsor AH Hattem met een gerust hart pepernoten aannemen van de Glutenvrije Piet. Herkenbaar aan de groene kleding en de speciale bakfiets maakt deze Piet kinderen blij met speciaal verpakte zakjes glutenvrije èn lactosevrije pepernoten. Hij roept kinderen met een glutenallergie op om in het groen gekleed te gaan. Ook kunnen ouders op de site NCV een kleurplaat en een vlaggetje downloaden, zodat de kinderen makkelijk herkenbaar zijn. Meer informatie: https://www.ncv.nl/glutenvrije-piet

Bontestoet
Naast de opvallende cabriobus rijden ook brandweerpieten mee in hun brandweerwagen. De Pieten rijden mee op de step en de fiets.