evenement

Chocoladefestival Hattem

wanneer
22 okt 2022
11:00 - 17:00

Ja, het eten van een stuk chocolade maakt je blij! Een heerlijk glaasje chocolade mousse en een mini workshop bonbons maken... Goede reden om vandaag een opperbest humeur te halen in Hanzestad Hattem.

Het vestingstadje Hattem staat zaterdag 22-10-22 voor de 12de keer geheel in het teken van het Chocoladefestival. In verband met de corona crisis zijn alle activiteiten in Hattem een jaar uitgesteld. Hierdoor zit er deze keer 3 jaar tussen i.p.v. 2 jaar. Gelukkig levert het dan wel weer een fantastische datum op.

Een groots evenement rond de tongstrelende lekkernij chocolade in alle denkbare variaties. Proeven, beleven en volop genieten van een wereld aan heerlijkheden, kunst en demonstraties in het aloude stadscentrum. Oog in oog met chocolatiers, kunstenaars, en Droste meisjes. Onder andere Arthur Tuytel, oud winnaar van de Dutch Pastry Award staat te demonstreren. Ook Rutger van den Broek de eerste winnaar van Heel Holland Bakt – Rutger Bakt zal deze dag aanwezig zijn met o.a. zijn nieuwste boeken.

Wanneer

-

Locatie

Centrum

Aan kinderen wordt ook volop gedacht. Het cacaomuseum is aanwezig met een expositie over de cacaoketen. De expositie richt zich vooral om kinderen de link tussen fijne smaak, duurzaamheid, eerlijke lonen, ambacht en gezondheid te laten ervaren. Daarnaast zijn er mini workshops te volgen en kunnen de kapsels in geweldige choco looks worden omgetoverd. En uiteraard is er van alles te proeven.

In oktober 2001 werd het eerste chocoladefestival georganiseerd in Hattem. Een festival dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste en gezelligste van ons land. Het festival wordt georganiseerd door Bonbon Atelier A3 in nauwe samenwerking met Rond Uit Hattem en tal van (inter)nationale chocolatiers en kunstenaars.

Het Chocoladefestival wordt gehouden op zaterdag 22 oktober 2022 tussen 11.00 en 17.00 uur in de binnenstad van Hattem en is gratis toegankelijk. Meer informatie kan u ook vinden op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/ChocoladefestivalNederland