evenement

Tentoonstelling: Kampen Koggestad

wanneer
5 oktober - 1 dec 2019
plaats
Kampen

In 2016 werd onder grote belangstelling de IJsselkogge gelicht: een nagenoeg compleet schip uit de eerste helt van de 15de eeuw, die rond 1450 gezonken moet zijn.

De kogge, het schip dat van de vroege 13e tot in de late 15e eeuw hét schip was dat de zeeën en wateren rond en in Noordwest Europa bevoer, werd hét symbool van het Hanzeverbond. De handel in goederen, via deze schepen vervoerd, bracht rijkdom aan tal van steden.

Al twee eeuwen voor de oh zo bekende Gouden Eeuw kende Kampen en de IJsselstreek hun eigen Gouden Eeuw. De expositie Kampen Koggestad, geheimen van de IJsselkogge laat de bezoeker op verschillende wijze kennis maken met het koggeschip en de IJsselkogge in het bijzonder, maar ook met het leven in Kampen in haar Gouden Eeuw. In het Stedelijk Museum Kampen zijn tal van bijzondere objecten te zien die het verhaal van de kogge en het stadsleven illustreren. Bij het Stadsarchief Kampen kunnen jong en oud op speelse wijze het verhaal van handel en zeevaart ervaren. De Koggewerf tot slot laat de bezoekers kennis maken met een heuse kogge, de bouw ervan en tal van verhalen die daarover te vertellen zijn.

Wanneer

-

Meer informatie