evenement

W.G. van de Hulst Festival

wanneer
17 dec 2020
plaats
Hasselt
16:00 - 21:30

Een literair en cultuurhistorisch midwinterfestival in de binnenstad van Hanzestad Hasselt. Wanneer het festival weer plaats vind is nog onduidelijk.

- Oude verhalen opnieuw verteld, andere tijden herleven -

Uiteraard staat het Festival in het teken van de bekende kinderboeken schrijver Willem Gerrit van de Hulst. Aan de grachten in het centrum van Hasselt worden als vanouds in een aantal huizen uit boeken voorgelezen als In de Soete Suikerbol, Rozemarijntje en het Zwarte Poesje.

Wanneer

-

Huiskamervertellingen
Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van diverse huiskamervertellingen, muzikale acts, straattheater, een wintermarkt en heuse pelgrimstocht door de Ridderstraat. Het kopen van losse kaartjes is niet nodig. Om het festivalterrein te kunnen betreden, koopt men een bandje dat toegang biedt tot alle vertellingen en voorstellingen. Vol is natuurlijk wel vol, maar er is genoeg te beleven voor iedereen.

Mooi programma
Bezoekers worden tijdens het W.G. van de Hulstfestival op een mooi programma getrakteerd. De vrijwilligers van Molen de Zwaluw en De Kalkovens verzorgen leuke activiteiten op hun eigen locatie aangevuld met respectievelijk Meneer Flens en De Kwajongens, twee tot de verbeelding sprekende straattheateracts. Op de grachten vormen circa twaalf huiskamers het decor van enkele prachtige verhalen van W.G. van de Hulst door professionele en lokale vertellers voorgedragen. In de Katholieke Kerk vertelt de pastoor zelf een prachtig verhaal, terwijl in de Ichtuskerk de lokale muziekschool en het Hasselts Mannenkoor prachtige muziek en zang ten gehore brengen.

Gezellige wintermarkt
In de Nieuwstraat en Hoogstraat heeft de werkgroep een gezellige wintermarkt in gedachten, waar de lokale winkeliers natuurlijk niet ontbreken. Ook de horeca draagt een steentje bij door op diverse plekken winterse versnaperingen aan te bieden. Natuurlijk biedt gebouw De Regenboog weer plek aan de boekenmarkt, waar een jongleur voor de deur zijn kunsten toont. Elders in de straten treedt een muzikaal duo op en weet een bijzondere familie op stelten ongetwijfeld alle aandacht te trekken. Ook kunnen bezoekers weer rekenen op het oude schoolklasje en natuurlijk de voorstelling In de Soete Suikerbol.

Het volledige programma en meer informatie over het W.G. van de Hulstfestival is te vinden op www.wgvdhulstfestival.nl

Meer over Hasselt